Kemaluan ruam2 merah masa pregnant

Nak tanya, ada tak yg alami sama dgn saya. Masa pregnant kawasan kemaluan (tepi2) ruam2 merah kegatalan.. Dlm bahasa sarawak, "lelasss" . bukan sbb selalu bersama ye, sbb saya masa pregnant ni mmg xde bersama dgn suami.. Tp tulaa tepi2 kemaluan dh macam baby yg kulit ruam kena pampers selalu tu.. Pedih jugak kalau kena air.. Kenapa ye jd cmtu, normal ke atau saya sorang je kena? #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

sebaiknya check klinik sis .. mcm saya kalau tepi tu naik ruam..saya sapu vaseline.. alhamdulillah hilang ruam2 merah tu

kena pergi cek sbb tak normal