Stress dan buntuh

Hi,maaf sekadar nak tumpang meluah tk tau nak meluah kat mana,sy malu dengan org sekeliling..minggu ni sy stress sangat2 smpai rasa perut kerap sakit sy tengah pregnant 3bulan..esok due nak bayar sewa rumah and husband baru jujur minggu lepas yg selamani dia dah hilang pekerjaan sebab slah faham dekat tempat kerja,dia tak brani bagitau sebab takut sy stress memandangkan sy tengah preggy 2nd baby..dia jujur pun sebab sy balik2 tanya pasal gaji yg patutnya dah ada 1/3 lagi..slamani dia keluar bekerja setiap hari padahal dia tkde kerja dah dia buat job runner tu pun kadang satu hari tkde customer🙃sy kesian dan tipu sy okay padahal sy stress pasal sewa rumah dan bil2 lain..sy tak kerja sejak preg anak pertama..now 1st baby dah 1y7m..mana barang ank dah nak habis sewa rumah dah nak due 🥲 sy taktau nak buat apa lagi dah carik duit tapi tak cukup..sy tak nak family sy pandang rendah dengan suami sy sebab memang selamani kami dipandang rendah..tapi ujian demi ujian datang sy kadang rasa tak sanggup rasa takut nak bersalin ank kedua ni sebab anak pertama sy lahir serba kekurangan..kami bukan tk usaha tapi baru nak mulakan hidup ni mesti yg pernah mengalaminya akan faham🙃..korang pernah tak stress sangat masa pregnant sy risau kan baby ni rasa berdosa pula sebab kadang sy mengidam tapi takut nak layan sebab tak dapat beli...sy risau kesihatan baby sy sebab sy selalu stress sampai sakit perut..

1 Balas

Banyak2 berdoa sis… Allah dah janji setiap anak ada rezeki masing2… kita as parent just cuba ikhtiar sehabis semampu mungkin untuk teruskan hidup… Allah uji sebab Allah sayang sebab sis n suami kuat…

7mo ago

Aminn Terima kasih Sis🥰