Alahan mengandung

Maaf nk tnya cmna kita nk atasi alahan mengandung saya alahan setiap kali gosok Gigi rasa nk minta h

23 Balas

Saya tukar darlie, okay sikit tapi kena gosok cepat2, kalau rasa nak muntah, cepat2 saya lari keluar tandas, dah tenang sikit baru sambung masuk tandas. Kadang2 psychology ni main peranan 🤣 saya buka lagu time nak mandi/gosok gigi, takde pula rasa nak muntah sebab minda dah sibuk nak berkaraoke 🤣 maybe boleh try hehehe kena byk try and error masa hamil ni

hahahaha sy baca post awk ni teringat dlu masa sy pregnant kn ank yg sulong, smua bnde x leh bau... smpai nk gosok gigi pon x leh bau ubat gigi... 🤣 asal gosok je confirm muntah smpai perut kosong xde isi.. nk tak nk kne lh paksa jgk gosok, klau x gosok kng berbau plk mulut, gigi kotor... tu pon gosok gigi sambil tutup hidung ye... begitu lh cara sy atasi nya

saya dah 6bulan masih loya tiap pagi gosok gigi. tapi saya perasan kalo colgate lagi teruk sy rasa loya. tukar ke darlie yg kaler tube purple kat bawah tu rasa ok sgt walaupun tetap rasa jugak sikit2. lidah ni langsung tak boleh gosok..

try & error ubat gigi. kot ada yg okay ke ,mcm saya dulu pun mcm tuh ,siap pakai ubat gigi budak tapi sama juga ,lepas tuh try lain ,okay la ,tapi tuh la, gosok cpt2x lepas tuh sblm gosok jgn makan apa, tidak muntah ,😂 .

mula2 sy tukar ubat gigi kepada ubat gigi kanak2 tapi masih sama cuma berkurang. cara nya sis berus gigi laju2.. if rasa nk muntah terus cuci.. lepas tu sambung berus gigi balik.. mcm tu ja cara sy sis

Gosok lelaju tanpa fikir nak muntah tu. Tkpun mandi tu gosok gigi dgn happy happy nyanyi ke goyang2 sikit ke 😂 Sy kalau gosok gigi pastu mmg fikir nk muntah mmg muntah sggh 😅

awak cuba tukar ubat gigi.. jgn lama sgt dlm bilik air jgn bnyk termenung..sy dulu smpai bersalin alahan ubat gigi.. buat mcm² x hilang.. last² hadap jelh hari²

kalau saya,saya biarkan je muntah. walaupun penat n perit. tp sy rasa lega lepas muntah..jadi lepas mandi, solat n baring dlu. baru siap2 g kerja.

Haaa sya pun sama..lpstu ckp kt suami,sya ni klu blh xnak gosok gigi.. asal gosok gigi je wek2..tp klu xnak gosok kan mulut bau plk🤣🤣

Tukar ubat gigi, saya gosok slow motion dan sekejap je. Saya tak blh guna ubat gigi yg berangin sangat. Guna Fresh & White biru je.