darah nifas or period?

ade tak mommy lps habis pantang darah nifas tu dh mcm nk hbis tp trun drh balik mcm besambung dgn darah period pulak?

2 Balas

Kalau jarak antara hari darah nifas berhenti dengan darah turun semula tu lebih 15 hari, darah kemudian tu darah haid ya. Sis boleh baca kat sini https://muftiwp.gov.my/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/876-al-kafi-608-darah-nifas-berhenti-selama-15-hari

1y ago

ohh i see. tp sye xde jarak. ingtkn dh nk hbis dh tinggl kuning2 je. skli turun drh balik . nk dkt 60hari dh ni

biasa nifas paling kejap 44 hari..paling lm 60 hari...

1y ago

kena rajin brtungku..make sure btl2 semua drh nifas dh clear dan rahim dah kecut.. dlm ms yg sm bykkn brgerak..kalau x ok juga .. better g klnik pakar wanita mintk doc scan .biasa doc akn scan rahim tgk rahim dh mengecut spnuhnya atau belum jika masih berlaku pendarahan .mg dpmudahkan segalanya amiin