Nak tanya soalan?

Maaf ingin bertanya, bagi pengalaman ibu-ibu kat sini, berapa kerap bersama dengan suami lepas tu tahu ibu-ibu pregnant? Maaf soalan sensitif sikit tapi serius nak tahu, kalau bersama sekali ada peluang tak untuk pregnant??

31 Balas

Lepas tau prgnant saya dan suami setuju menolak untuk bersama semantara di awal prgnancy sebab pengalaman gugur sebelum ni. Sebelum mengandung kali kedua saya gugur masa 9w. Tapi kembali mengandung semula 4 bulan selepas tu. Bila tau je prgnt kami suami isteri sepakat untuk tidak bersama dulu. Tapi kalau suami nak kita sbgi isteri perlu la tau apa yg kita bole buat utk penuhi permintaan suami. Tapi selepas minggu ke 15 perlahan² kami kembali berhubungan intim seminggu sekali sebab pada masa tu saya pun dah lepas trimester pertama dan alahan semakin berkurangan. Dan masa da 33w kami memang lebih kerap bersama mgkin seminggu 3x sehingga sehari sebelum saya keluar tanda bersalin semasa kandungan 39w 2 hari. Alhamdulillah hubungan kami suami isteri baik²..ditambah dengan kelahiran zuriat yg kami nanti² kan.

2y ago

elakkan bersama dalam masa seminggu** sorry ayat tunggang terbalik