Janji temu jpn

Maaf brtnya... Bila kah wktu sesuai nk book jnjitemu jpn or walk in trus je slpas bersalin.. Skrg dh 23week

12 Balas

bulan lepas dah call JPN cakap, tak perlu booking sbb lepas lahir baru book. ade je slot kosong. yg menjadikan ianya penuh sbb waktu viral dulu semua pakat book sedangkan belum lahir lagi.. tambah pula ade yg book negeri/daerah ni, bila lahir balik kampong daftar daerah laen pulak. so sistem akan ganggu, slot jadi penuh.. musim covid ada kouta utk slot.. lepas sy cakap dekat fb org dah cakap kene book awal nanti penuh. pihak sana cakap, abaikan je org viral. cume lebih 60hari daftar kene buat akauan sumpah. amek borang dr JPN carik cop. sekarang pon bila masuk web janjitemu pon tak leh nak submit sbb belom kelahiran lagi. maybe dah upgrade sistem.. tatau lah.

Sekarang dah x boleh book selagi baby belum lahir. Hujung bulan 8 saya cuba book tapi x dapat. Tak apa, nanti kalau full booked pun awak boleh je call jpn terdekat untuk minta appointment sebab kebanyakan yang booking awal sebelum ni (baby belum lahir) tidak datang pun pada hari temujanji.

Saya book masa 20w haritu.Alhamdulillah selesai da,sekarang dah 31w..Saya letak tarikh duedate aje sekurang2ny kalau bersalin awal pun xpe xkalut untuk daftar lahir anak nanti.Moga dipermudahkan sis

Saya buat booking appointment dkt website jpn sejak dari bulan 7, due date bulan 9.. alhamdulillah dapat jgk slot appointment 21/9 haritu.. yg penting booking awai2 takut nnt slot penuh..

Macam haritu suami sy pegi je jpn lepas tu bwk balik borang utk isi maklumat semua. Then pegi jpn balik utk register. Tapi dah setahun lebih la. Tak tahu skrg prosedur dia mcm mana.

Dah boleh book appointment kat jpn dah tu. Saya baru bersalin last week, tapi dari july lagi dah book appointment. Time tu banyak dah penuh terpaksa ambil appointment bulan 10.

3y ago

Saya letak due date je Alhamdulillah boleh. Yang penting nak dapatkan appointment je sebab tempat saya nak pergi tu dah banyak tarikh dah penuh sampai bulan Dec.

boleh sja book appointment simpan tarikh due date tu . due sya bulan 10. bulan 7/8 sya dh book appointment. yg penting hari yg kita pilih tk full appointment mmg dpt😊

3y ago

pakai due date pun dia tk mau kah? sebab hari tu sya ambik due date kt buku pink dorg buat tu .

Saya baru je lepas bersalin 9/9 , n bru je book kt jpn . Jpn ada kosong bulan 12 je . So sy terpaksa set jugak . Sebab tu je ada kosong . Lain2 semua full

kalau dah 60 hari ke atas kena buat surat akuan sumpah.. lepas tu surat lahir baby jpn letak comment as daftar lewat kelahiran😒

sy pun kalau boleh nk tau psl ni. ada baca seeloknya within 2 bulan bermula dr 2 minggu selepas EDD (ambil kira kalau overdue).

3y ago

dulu ada terbaca kena book 2 bulan awal.. sy baru ni cuba buat appointment dgn jpn..tp kena masukkan tarikh lahir baby.. baby mna lahir lg masalah nya 😅... ada terbaca kt situ, boleh book appointment paling lmbat 1 hari sebelum.. mungkin sbb skrng byk sektor dah buka.. lg pun ada tempoh 60 hari untuk daftar kelahiran baby..