hai guys

Lenggang perut tuh wajib buat ke?

17 Balas

Kalau nak buat doa selamat tak ada masalah. Lenggang perut tu tak wajib. Kalau percaya boleh mendatangkan kurafat. Cukup buat doa selamat je sis.

dah x buat dh skg..tu kan adat hindu yg mana adat melayu2 byk ikut masa dedulu..skg org kita ganti dgn buat doa selamat n bsedekah mknn cmtu.

Tu budaya org melayu n xwajib. Terpulang pd sis. Klu sya, kwin ngan org bajau(sabah) diorg xde pn bnda² mcm ni.

Tu org dulu2 sis sekrg buat doa selamat semoga dipermudahkan segalanya nanti..insha'ALLAH..Aamiin Ya Mujib😊

Tu adat sahaja sis, x wajib. Family sy tukar pada bacaan yassin n solat hajat 😍

Sy ank first je bt lpas 2,3,4 xde nk bt pn..klau byk duit blh je..tak wajib pn

buat solat hajat je sis.. lepastu agihkan mknan dkt masjid ke niat sedekah..

Org dulu2 je bt,skrng bt lg ke??da org ckp tk elok,entah la sis

xwajib sis..adat je tu..lebih baik buat solat hajat/doa slmat

Tak wajib dan tu adat hindu sila elakkan kalau boleh...