Lenggang Perut

Perlu ke buat, first time dengar smlam. Bila mak mertua call suruh buat lenggang perut nanti bila masuk 7 bulan. Saya jdi takot plak, saya tkot orang luar pegang perut saya mean bidan2 Kampung. Bila call mak sndri, mak saya kata x perlu pon sbnarnya. Tpi nk jaga hati mak mertua mak saya kata bincng lah ngn suami 😭

5 Balas

Saya buat tapi ditukarkan kepada solat hajat. Minta dipermudahkan urusan bersalin. Tapi lain orang lain cara lenggang perut nya

tpt sye lenggang perut cuma buat doa selamat and buat mcm rojak 7jenis buah je..7jnis buah bersamaan 7bulan..

Adat saja tu, dalam islam takde pulak amalan lenggang perut semua tu.

No need.. tu adat je.. sy pun tak nak bg org pgg perut...

buat solat hajat je supaya dimudahkan