Ibu-ibu, adakah anda mengamalkan latihan pernafasan untuk bersalin sewaktu hamil?
Voice your Opinion
Ya, saya mula berlatih semester ketiga
Tidak, saya tidak lakukan latihan pernafasan

6344 respon

10 Balas

Alhamdulillah berjaya praktikkan teknik pernafasan masa bersalin 🥰 nurse pun tak percaya sbb baby first tapi masa contraction pandai kawal rasa sakit dan meneran ambik masa 15min je. Semuanya sbb teknik pernafasan yang saya pelajari di kelas pre-natal dan youtube channel ❤️

Smpi masa nk bersalin tuh, pk nk kluarkn baby je, ape2 ilmu prenatal class ke apa dh smpt nk egt nk apply dh..focus teran bg baby kluar je, yg pnting jgn angkat punggung..teknik2 tuh sume dh berterabur dh bile nk branak tu

yaa tapi tetap tak cukup nafas sbb no2 besar dari abang dia .. abang 2.1kg ,adik 2.98kg .Tak kene potong tapi dia pecah-ii.. sakitt 😭😭

6mo ago

alhamdulillah pecah kebutan tak sampai 10minit baby keluar 🤭❤️

latihan penafasan? huh pestime tau.. setakat exercise tu mng ade

Sbb sy bersalin czer.. coz pp type 3 😅✌

Tidak.

Tidak

Ya

X