stress ?

Aku stress tgl dgn mentua.. sikit2 herba..sikit2 herba.. aku x suka laa bila mntua sruh aku mndikn baby aku guna herba2 ni spya inilaa.. Spya itu laa.. dan baby baru 1 bulan.. boleh2 dia ckp knpa dia xpndi brdiri ni.. adui.. da tau bdn baby masih lembut..di tnya lg??? Paling aku x suka bila dia pegang kpla baby tu kasar sgt.. suami pn sama trlalu ikut ckp orgg!!! Mcm la aku ni xpndi jaga ank sndiri.. nak ckp bodoh tp dosa..aku da prnh jaga ank org..dan aku anggp mcm ank sndiri.. boleh2 lg d ckp x pndi jaga ank?? Mcm aku nak lari balik rmh mama!!!!!!!!!!!

9 Balas

Sama sis . Mertua i sikit sikit pantang . Takleh buat itu ini . Nak jalan bawak anak pantang takleh sebut makanan lah nanti masa berjalan kempunan . Rimas aku . Hahahaha pastu kalau berjalan dgn suami dan anak balik lewat sikit , tak berhenti henti call tanya bila nak balik . Since skrg duduk dgn mertua . Macam saya mngandung dulu saya craving kfc suami belikan . Simpan dalam peti ais sebab tgh malam tak boleh tidur insomnia , lapar boleh makan . Sekali bukak peti ais hilang hahaha . Atleast tanya lah kan, memang annoying gila bila i main dgn anak i sendiri cium cium diorang boleh cakap “ pantang cium baby nanti anak taknak makan ” ape doo geram aku

Saya dok umah mentua dh 6 tahun. Nasihat saya awak ckp elok2 kt suami. Remember that’s his mother. Guna bahasa yg lembut tp makan dalam. Yg penting awak mesti kene komunikasi. Klu tak bole jd gila kita asik fikir je.

3y ago

wow.jrng jumpa mnntu prmpuan tggl dgn mrtua lama2.sis seorg yg hbt.mst mrtua sis pun jnis ok jg ni.

Aku pun dpt mertua kepala xbetul😒.. masa tau prgnt dia ckp hrp bkn baby girl sbb xbiasa lah ada perempuan kt rmh yelah sbb smua anak dia laki . Dh tiber allah bgi baby girl skrg dia sebok nk bgi nama apa semua .

4y ago

bebalnye mertua mcm tu . serabut kepala otak kn

Sbb tu akak smp ank dah nak masuk ank yg ke4 bulan 6 ni akak lebih suka duduk berpantang kat umah sendiri..tak pernah balik bsalin umah mak atau mertua takut2 jadi mcm ni lah..apa2 kita dgn en somi je..

i pun x suka tapi i jenis tegas je mana yg i tak nk mmg i tak buat..kne jadi vocal skit..bgthu je..nak takut apa kan..ank kita biar kita yg jaga ..jgn bagi pelik2 since anak masih baby..

Sabar sis , Sama juga macam.tue hari berpantang dgn mertua ,baby belum sampai 1bulan dah suruh bagi makan,tapi saya lawan dan cakap baik* dgn mertua .nasip juga suami paham perangai mak dia ,

Sbr sis... Elok tgur jgk suami tu. N mentua. Lg Elok sis bpntang tmp keluarga lain.. Mn yg sng. Dr sis mkn hati. Bhya tu

Sy dulu mertua suruh baby minum air akar kayu😂sy ambik tapi bila mertua dah keluar bilik sy buang air tu dkt tingkap

4y ago

Sama laa😂

.. haha.. susah jgk kalau dpt MIL cmni. Sabar sis..