Ank bru 5 blan dh mngndung 6mnggu ad ap² risiko ke😩ank full bf btul ker nnti ank kurus sbb dpt adik

Ksian ngn ank

10 Balas

6 bulan pertama lepas melahirkan adalah waktu yang sangat subur. Hati-hati ye ibu. Betul ada yg full bf & tak datang bulan lagi tapi tak bermakna kita ni xkan mengandung ye. Ni doc yg cek kita lepas sebulan tu yg bagitau. Adik saya sendiri hanya sempat kosong 3 bulan sebelum mengandung anak kedua. Jadi anaknya sorg lahir betul-betul 1 januari dan anak kedua pertengahan desember tahun yg sama. Bising betul mak saya masa tu tp silapnya dia tak ingat mkn pil. Alhamdulillah semuanya da selamat cuma dia kerap sakit bawah perut masa kehamilan kedua dia. Dan dapat alahan juga masa trimester pertama. Kesian tapi nk buat camana. Apapun semoga dipermudahkan buat sis.

2y ago

Actually first 3 months tu dah subur.