cerai

Sekadar perkongsian .. Kwn2 smua nnti bersalin suami msti temnkn di LR kan .. Sy pula sendiri di LR nnti .. Sy diceraikn suami .. Suami dh sbln lbih x balik rumah .. Sy duk ngn mak ayah .. Perkhwinan kami hnya mncpai 1 thun lbih shj .. Ksian kn .. Sy mngndung 34 mggu skrg .. ? .. Alhamdulillah .. Cuma emosi sy trsgt2 lh lemah .. Nama ank pn x fkir lg .. Bju ank pn x prepare ape lg .. Sy sedih sgt .. Ksian ank sy .. Mmbesar tnpa keluarga yg lengkap mcm org lain ?

65 Balas

Allahu Allah... Sis, yakin ya bahawa Allah dah ada perancangan yang terbaik buat sis dan baby... Teruskn solat dan berdoa agar terus sabar dan redha dalam menghadapi segala ujian... Setiap drpd kita ni semua ada ujiannya dan apa yang boleh kita buat adalah bergantung sepenuhnya pd Allah dgn doa... Sis, Iman doakan semoga Allah permudahkan segala urusan sis ketika bersalin nanti dan semoga Allah berikan kehidupan yang lebih indah dan tenang buat sis dan baby sis nanti... InsyaAllah... Aamiin Allahumma Aamiin 🤗🤲💕 take care sis...💐

Sabar ye sis, sy dlu spnjg pregnant dh x sama ngn suami, nsb baik sy ddk ngn family n family byk bntu sy... sume urusan sy buat sndri, sy msh blaja lg time tu. Brsalin pn suami cuma dtg 4hari tgk. Lps bsalin kami berpisah. Ank mmg x pnh mmbesar ngn husband. Tp sy xpnh larang ex husband nk jmpa ank. Skrg sy dh kawin lain n pregnant slps 10thn ank yg 1st. Alhamdulillah dpt suami yg memahami. Jgn stress, bykkn brdoa, InshaaAllah dpermudahkan. Jodoh dh tiada tp hdp perlu d teruskan demi anak kita tu...

Kadang2 ada sesetengah orang nie Allah hadirkan sebagai pengajaran untuk kita, nak didik hati kita supaya lebih kuat dan berani.insyaallah all is well sis, perempuan boleh hidup tanpa lelaki, yang penting kebahagiaan anak sis paling utama..sis beruntung masih ada keluarga yang menyokong sis di belakang, suami boleh cari, keluarga tetap disisi walau apa pun yang terjadi..insyaallah Allah permudahkan urusan sis nanti..dont be sad.Allah ada, take care 💓💓💪

5y ago

Btul .. Allah nk ajar kita yg ats dunia ni xde yg kekal .. Hnya Allah .. Dan cinta Allah shj yg kekal abadi

Moga sis kuat ya. Saya skrg 33w. Pernah bergaduh besar dgn husband dan saya mintak cerai masa 25w tapi husband taknak lepaskan saya. Masa tu saya menangis macam nak gila fikir anak saya membesar dlm keluarga yang tak lengkap. Alhamdulillah skrg kami dah berbaik. Sama2 mengalah demi anak. Saya faham sangat perasaan sis. Dengan sarat macam ni, emosi terganggu. Saya doakan sis kuat ya. Moga dipermudahkan proses kelahiran baby nanti. Love from afar! ❤

5y ago

Alhamdulillah .. Syukur la

Moga segala urusan sis dipermudahkan. Sis jangan down, sis kena kuatkan semangat demi anak. Tak apa sis, anak sis ada untuk teman sis sampai bila bila. Sis pun masih ada parents yang sis boleh bergantung harap. Nanti sis beli sikit sikit barang baby. Tinggal berapa minggu je lagi baby nak keluar. Moga baby membesar dengan sihat, jadi anak yang baik untuk mama dia ni 😊

5y ago

InsyaAllahh .. Aamiinn

Jodoh tu miliknya.. InsyaAllah ada hikmah indah sebaliknya.. Mak sy dlu jaga ank 6 org sdirian.. Saya percaya wanita ni lebih kuat tanpa lelaki.. Semoga sis tabah untuk anugerah terindah dan hanya untuk wanita yg hebat.. Pandang depan.. Tunjuk pada org yg buat awk kecewa pandang tinggi pada awk.. U can do it better sis.. Caiyok..

Sy pun mcm sis... Dalam eddah cek2 upt positive... Cerai kes suami kaki pukul Dan cemburu buta... Nak x nk, beritahu jugk bekas suami.. baby baru 5weeks... Anak sulung.. Allah je tahu perasaan nak mengandung Dan melahirkan anak ni nanti... Si bekas suami dah siap msj psl tuntutan anak... Ujian Allah paling besar dalam hidup...

4y ago

Sy pulak hidup sekali Tp hakikat nya selalu kne pukul kne maki hamun Kadang2 pgl sy pelacur. Walahi sy bkn golongan mcm tu Ikut mulut suami nak maki apa pon. Selalu kena pukul kena tampar tpi sakit lagi kena lebel pelacur😭 sedih. Sy share dekat sini sbb spe pon x kenal. Fmly sy or kawan2 baik sy mmg xtau masalah sy.😭 tertekan la juga Semoga awk tabah

Jgn prnah putus asa dgn rahmat Allah sis.. smue yg jd pasti ada hikmah.. Allah akan dtgkan yg lebih baik utk sis dlm hidup.. keep strong n healthy for ur future baby.. jge dia elok2.. dia bertuah sbb ibu dia lah ibu, ibu dia lah ayah.. love overload.. take care dear.. 😘😘☺️

Demi baby kuatkan hati sis, jgn lemah, mcm mana kita sedih dan tekanan sgt itu takkan mengubah keadaan, keluar dpd keadaan tu sis, hidup ni hanya sementara, ingatlah ada org lebih susah dpd keadaan sis, so kuatkan semangat, cheer up dan bykkan berdoa. God bless u dear.

sabar sis, apa yang terjadi pasti ada dugaan. InsyaALLAH, saya yakin sis kuat demi anak yang bakal keluar tak lama lagi. Pedulikan ex suami tu, jangan fikirkan sangat. Nanti kesian anak yang bakal lahir tu. Sabar yeaa sis, jangan sedih sedih tak cantik nanti. 🌹