Ank bru 5 blan dh mngndung 6mnggu ad ap² risiko ke😩ank full bf btul ker nnti ank kurus sbb dpt adik

Ksian ngn ank

10 Balas

sis, itu pentingnya merancang kehamilan.. mmg anak tu rezeki dr Allah tp kita sbg manusia, kena rancang.. utk dri sndri.. bdn kita perlu tenaga n pulih smula lps brsalin..skrg ni bdn mmg la kjat sb still. muda.. effect nnti bila dh bertahun2..kehamilan jarak dekat pn berisiko keguguran.. sb jika ank yg still. kecik mennyusu,hisapan bole kecutkan rahim kita.. menyusu sgt membantu para ibu cpt rahim kecut..tp situasi sis ni sdng hamil.. kecut rahim bole keguguran.. wallahualam doa bnyk2..doc dan nurse xkan mrah cuma diorg akn nasihat guna perancang lps ni.. suami mmg xrasa apa kesakitan kita...kedua pihak perlu bincang lps ni utk jarakkan ye sis..klu suami xmembantu,sis kena rancang sndri.. maaf ye ni utk kebaikan.. jgn kecam ye..

2y ago

anak saya setahun 10 bulan saya pregnant 4weeks. then hari hari saya cakap dgn dia, dia dah besar and takleh susu dah. dia faham je. Alhamdulillah terkejut dia wean off susu siang seminggu then terus malam pun wean off sekali tapi kena gantikan dgn susu fm/susu full cream milk. saya gantikan dgn susu full cream milk kotak and kenyangkan selalu dgn makanan. and jgn sesekali dekat dgn tempat dia biasa susu. biar dia main aktiv penat. now anak saya tidur pun tepuk tepuk tidur dah. cuma dia tahu kot saya ada baby. manja sgt. dia nak saya jeee. and asyik nak dukung jeee. manjeee betul