barang baby

Korang start beli barang baby masa prgnt bape bulan ya ? share pengalaman . sy tk sbr nk beli .. skrg baru 17 weeks

33 Balas

saya start 16 week dh cri brg2 bayi..beli ansur2 klau x abih laaaa oii brg bayi mahai2 skrg ni..sbb tu beli brg die..skrg 19 week brg baby sume dh lengkap ni kumpul duit tuk set lps bersalin plak..sbb byk lagy komitment kn kne gune duit lagy2 time pkp ni..tkot ape2 kite kne standby awai2..senang..bile brg anak lengkap x delah nk fkir sgt yelaa brg bayi dh berapa dh mahai2 berlaka..ape2 pon bincng ngn suami buat plan mcm mne..x delah kelam kabut ke ape ke..kan🤗🤗

Beli ansur2 sis, mcm sy husb belikan brg bpantang utk sy dlu(bengkung,tungku,set bersalin,stoking) and bila kndungan 5bulan ke ats bru prepare tuk brg baby. Skrg sy dh 7bulan, dah siap 90% brg baby and dah siap packing2 dlm bag tuk bwk ke hosp nti, tinggal topap ckit2 je. Mcm baju tu beli la 2 or 3 psg stiap bulan. Jgn beli sekali gus, pitam nk bayar nti😅Lg seronok beli bju bila dh tau jntina baby.

4y ago

Ye, seeloknya beli la brg utk kita dlu. Sbb masa pntg nnti mcm2 kena ada, kalau nak beli sekali gus dgn brg baby mmg pitam la.

Sye start beli mse 16w. Sye beli brg berpantang dlu. Msuk 20w ke atas bru start beli brg baby. Bila da 32w skarang ni alhamdulillah semua da setel. Nasihat sye, better beli awal² sikit² dari da hujung² nak beli smua skali harung 😂 terasa mcm air duitnya nnt haha sbb brg baby mmg mahal mostly..tpi depens klau berkemampuan nak beli sekali gus takde msalah pun 🤗

Sy 28minggu bli brg bby...bru cri baju 7pasang,tuala1,bedung1,sarung tngn ngn kaki 5pasang,topi 1 je...yg lain xbli lg...sronok dpt jln²...minggu dpn bru nk cri bg lengkap...untk anak ngn sy...bby first😊

4y ago

ouhh xpe..hehe same2🤗..beli ngn suami pon xpe..x pon awk google brg anak yg prlu or tgk youtube byk je org share brg ape yg prlu tuk new born..saye pon first time jugak...saye suke tgk org share2 brg2 bayi yg prlu tpi jgn ikot 100% ikot kemampuan mne bole beli okey♥️

awal sgt utk beli brg baby utk sis tu. sy beli time 30 weeks. beli seket2 je. janji beli 1 size newborn yg bsr seket & 1 lg newborn yg kecil sket. sbb kdg size baby ni doc estimate je..

Dh siap beli semua hihi sy saran kan sis beli baju bby yg girl atau boy blh pakai....sy dlu beli 14weeks....lengkap dh cuma barang mndi pampers tu 8 bulan bru beli

Saya 5bulan baru gi carik barang baby... Semua kena beli baru.. Tahun ni rezeki anak kedua setelah 13tahun usia anak sulung Semoga dipermudahkan... Aamiin😊

Skg dh 8bln 2 minggu,kemaarin dari beli brg baby,sakit pala,rm500 tu brg blm perfect lg. .btl lh klu xnk sakit beli ansur2,tp klu mampu,beli skaliggus pn xpa. .

Msa anak slung 3blan saya beli baju spasang.. Sya kmpul skit2.. Anak kdua baru bli baju dgn sarung tgn sbb brang kakak dia dh hbeh bg org..kena bli smua blik..

Start beli masa dh 8 bulan. Org kata tak elok beli brg baby awal2. Lagi satu time2 dh nak dkt ni elok banyakkan berjalan nanti senang nak bersalin

4y ago

Sye 8 bulan da x larat da nak jalan haha. Alhamdulillah beli awal skarang smua da setel.