Barang baby

Start minggu ke berapa korang start prepare beli barang baby? Boleh share dak barang yang penting untuk dibeli dahulu?

2 Balas

Saya baby first ni start 6 bulan beli sedikit demi sikit , yang penting dulu . - baju baby newborn full cotton (4) 0-3M (Long,short,romper&singlet) with set mittens & booties -baju baby eyelet (3) 0-6M (Short,romper&singlet) -jumpsuit (2) 1siang & 1malam -tuala (1) & Toiletries baby & minyak telon , diaper cream, tisu kering & tisu basah -pampers newborn (1pax) -swaddle tebal (2) cari yg boleh multipurpose (jadi selimut, bedung) -hoodie blanket (2) & kain napkin anakku set -sabun baju baby 7 bulan. -bouncer baby (cari yang murah incase baby takmau nanti) -tilam/comforter baby set -keperluan ibu pantang (yg perlu saja) Atau sis boleh refer ni , simple & penting blogger ni list dari LR ke pantang . https://www.decamellia.com/2020/09/checklist-barang-bersalin-dan-proses.html?m=1

Hi awak.. emm sy pragnant anak ke-2 sekarang. dri pengalaman lepas bgi sy kena sedia barang2 mcm ni; -Baju2 simple tak panas pakai day time. -Baju lengan panjang untuk malam - kain bedung - socks & mittens - towel mandi -Botol susu anti colic ( beli satu je dulu incase baby susu badan sepenuhnya) -Diapers newborn or size S beli bnyak sikit(sehari 6-7 keping tukar sebab nak elak ruam) - barangan toiletries ( sabun mandian, minyak telon, diaper cream, kapas, tissue basah) -