Hospital Bersalin

Korang prefer bersalin dekat hospital Kerajaan atau swasta? Mana lagi better? Boleh bagi pendapat x?? #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

24 Balas

Jom bandingkan dan sis buat keputusan.. Swasta : Mahal, service baik dan peluang ahli keluarga bersama lbh if normal delivery 1-2 days, if czer 1 week duration sblm blh discharge, if emergency cases mereka tak dapat handle final choice mereka hantar ke govt to treat it. Ada opportunity untuk memilih doc dan privacy juga..So? Berbaloi ke?????? ikut kemampuan. Govt : Murah utk citizhen, normal delivery 1-2 dan czer 3-4 atau kritikal serious 1-2 minggu ikut cases anggaran, visiting hours n limited person to visit...govt service sendiri dan mempunyai ramai teman bersama ada juga bilik gred, bersih juga..experience lebih sbb ada ramai pakar juga dah bersiap..tak blh pilih doctor, so??? if tak mampu blh la bersedia option gini Ini hospital...pada pandangan saya, btr govt dan lepas discharge berbaloi lagi spending on berpantang..kejap je bersalin itu dan masa berlalu pantas...yg penting cepat discharge insha allah dgn keadaan normal🤲

2y ago

Anak kuning pun mak boleh discharge dulu. Anak sahaja yang duk hospital. Takde mak betapa sekali kat hospital sampai seminggu 2 🙃