Hospital Bersalin

Korang prefer bersalin dekat hospital Kerajaan atau swasta? Mana lagi better? Boleh bagi pendapat x?? #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

24 Balas

Klau untuk keselesaan sy prefer bersalin dekat hospital swasta sbb doctor n nurse dekat situ mostly baik2. Bnyak nampak org lain bgtau hospital k’jaan hanya sambil lewa je kerja. Kadang biarkan petients sampai dh nak bersalin sendiri 😖

kalau ade duit lebih Dan berkemampuan...puan boleh ke swasta sebabnya layanan nya bagus . saya prefer dekat swasta layanan nya tip top and doctor nya very professional and detail. Gov pun ok juga cuma kene bersabar skit..biasalah Tu..🥰

sy dua2 pun ada pengalaman😊.. ada rezeki lebih sy suggest swasta☺️ sbb berbayarkn so hospitality dia mmg outstanding. bilik bersalin pun sentiasa ada nurse teman. xde suami pun x risau. 😂

klau sy sis dr ank no 1 smpai lah ank no 6 nnti. hnya di hospital kerajaan je sis. tp alhamdulillah walau pun hospital kerajaan. nurse dan dokter semua baik2.. sntiasa doa yg trbaik je..

2y ago

boleh tahu hospital mana sis bersalin?

Economy gawat ni elok gomen Kalau xkisah swasta pun boleh.. Gomen pun boleh booking bilik first class, second class. kalau mampu x payah fikir2 gov ke swasta. Ambil je swasta.

Sy booking fpp unfer gov.. selesa sebijik mcm swasta.. specialist sambut kita.. tgk kita n baby.. bilik private mcm swasta.. tp kena cpt booking, sbb limited

2y ago

tq sis. Info membantu. sebelum ni pun wad biasa sy ok je alhamdulillah. Cuma nak merasa je lah kan servis gov yg FPP ni

Awak ikut kemampuan kewangan awak dan suami. Jika mampu, bolehlah ke swasta. Boleh pilih bilik single dan private and stay dgn family sebagainya 😘

Sy pilih swasta sbb pnh lalui mse masuk lr n wad kat gov, sy sejenis tak blh tahan n lembik sikit 😅 nk org jaga kita n nak hubby teman..

swasta,dpt taw pregnant ja trus menabung...pngalaman Fi gov kna treat serupa penjenayah wt Sy serik...kita p utk bersalin kot

2y ago

sy pon ada bad experience dkt gov. ank first klinik swasta, 2nd czer alhamdulillah ok je kt gov, 3rd ya Allah sumpah buat sy trauma nk ngandung lg 🥲 tp sy da terngandung lepas 4 tahun 😂😂🥲🥲🥲🥲🥲🥲 hari2 sy rasa takut mcm mana nk bersalin nanti..teringat time bersalin no 3 haritu. betapa teruk nya layanan dpt. sampaikan mak sy cari balik nurse tu, sbb mak sy kata selama bersalin kan ank2 die 7 org mak sy tk pernah sesakit sy. nk duduk pon sakit 🥲🥲 baring apatah lg.

Klau sis mampu mmg Hospital swsta la yg lg baik sis xperlu bnding lg dgn gov.. yg xmampu n xda plhan je tpksa ke gov ne..