Hospital Bersalin

Korang prefer bersalin dekat hospital Kerajaan atau swasta? Mana lagi better? Boleh bagi pendapat x?? #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

24 Balas

kalau ikut pendapat saya, saya prefer bersalin di swasta. 1st, of course layanan dari doc & nurses baik2. doc sgt detail and nurse pun byk membantu especially untuk first mom yang takde pengalaman bersalin dari labour room sampai lah kita discharge. tak perlu tunggu katil mcm certain hospital gov. for sure bilik kita dah ada lps keluar dri labour room tu. ada masa, nurses yang handle baby, so kita boleh rest. and byk lagi kelebihan dari segi services. Even lepas balik dari hospital and dlm beberapa hari berpantang tu, doc dorang akan call kita tanya, everything okay ke? ada masalah ke etc. 2nd, bilik yang selesa and lebih privacy. husband nak temankan kita pun lebih selesa. toilet tak perlu share dgn org lain. saya stay 2malam sebab anak suspected jaundice & Alhamdullillah, everything was smooth. yang lain2 macam foods, dapat byk free gifts tu just additional advantage je. ni just my opinion sbb pernah bersalin di swasta. tapi ramai jugak yang okay dgn hosp gov, terpulang atas masing2 😊