Baby's snack food or biscuit

Hi, as we know babies under 2 years aren't allowed any additional sugar and salt. But there are lots of baby's snack food out there. So is there any mum out there giving their babies snack or biscuit for baby in their diet meal? Is it possible for baby to consume? I would like to give my baby a try but I'm still contemplating.

3 Balas

Hi. Boleh consume. Kena tengok kandungan gula pada pack biskut. Tapi kalau nak betul² sihat mommy boleh buat biskut sendiri yang tanpa letak gula. Masa anak saya sebelum umur 2 tahun yang pernah saya beri biskut heinz. Tapi terpulang ya mommy. Sebab masa check up saya bagitahu je nurse ada bagi biskut baby untuk snack.

1y ago

Sama² 💕

hi, boleh je. cuma sebelom awak beli tu awak boleh refer dulu dkt pack biskut tu. sy mommy yg berkerja jd kalau utk buat biskut sendiri mmg sy tak sempat. sy akan beli biskut baby utk snacking baby sy

1y ago

sbb skrg baby sy dh mkn makanan family. usia baby setahun 7bulan dh awak. biskut baby jrg beli dh

Anak saya picky eater baru 15bulan. Buah n snack/cracker je nak mkn n susu. Saya beli yg heinz and cerelac yg mcm biskut beras.

1y ago

Ohh okay.. Terima kasih atas cadangannya.