34 minggu berat baby x ckup berat.

Kna tahan wat sbb berat baby 1.8 kg 34 minggu.spattutnye 2.1 kg lau dah 34 minggu.

111 Balas

Saya pun ada masalah yang sama. 33 minggu berat baby 1.6kg (ikut graf 2kg). Doctor cakap baby kurus. Lepas tu saya ikut saranan doctor untuk hari2 makan protein. Telur rebus 2 biji sehari untuk breakfast, lunch dan dinner mesti ada ayam (bahagian dada) atau ikan (saya makan salmon). Masak grill saja. Hari ni check baby untuk 34 weeks, berat baby dah 2.1kg. Saya tanya doctor patut 34 weeks berat baby brp? Doctor ckp around 2.3kg. But Alhamdulillah berkat makan sihat, berat baby pun naik. Mommy2 semua boleh cuba banyak kan protein dlm pemakanan ya. Semoga sharing ni bermanfaat.