34 minggu berat baby x ckup berat.

Kna tahan wat sbb berat baby 1.8 kg 34 minggu.spattutnye 2.1 kg lau dah 34 minggu.

111 Balas

sy 33wk ritu 2kg...ok la kata doctor normal...now lusa nk scan lg..x tau la..takut jugak turun..sbb sy ni kurus...46.5kg je berat bdn sy...selera mkn agak2 menurun sejak2 ni..hop awk jaga pemakanan supaya berat baby menaik..byk mkn buah..daging..n minum susu

semoga urusan sis dipermudahkan. sy bersalin awal 24/1/22 sbb air ketumban dh pecah 33 weeks dgn berat baby 1.98. baby kene tahan nicu dlm seminggu lebih itupon berat dia dh seminggu bru 2.16kg skrg dh 2 bulan berat dia 5.35kg . tpi tetap baby prem .

Sy 34 mggu 3 hari.. berat baby 2.2 kg.. masih lgi refer pakar O& G sbb sangkut kencing manis..

2y ago

Sama la saya pun 8 bulan lebih sangkut gula tpi. Xla tinggi..kena refer hostl jgk bby berat bru 1600 g

Berat baby sy 1.7 week34 tp sy x kena tahan wad pun…in sha Allah kalau x der apa2 mslah mak ngn anak sihat x kena tahan pn…cuma minggu2 nk dekat bersalin ni kena peka sikit kalau ada cecair kluar dr rahim ..yg tu kena cpt2 gi hospital terus..

Sama sis .sya 36 weeks kena refer kerjaan..utk cek pungung dan bby nak tgok bole normal atau x.no 3 .no 1-2 dua2 normal hope sgt kali ni boleh normal ..juga.dpt 2.4 pun ok..skrg 34 weeks 200lbh je dia ckp..normal ke

Sya msa 32week scan berat baby 1.9kg doktor kata normal, skrg da 34week xtau berat baby brpa lg, nanti 36week baru appointment jumpa doktor FMS sbb under FMS Sya Ade tyroid, hrp² berat baby naik nanti..

tdi chekup baby 2.16kg alhamdulillah klau baby tpi silap mak nye pulk terlebih naik jugak 2killo isnin jumpa pakar ... sejarah ank sblom ni pun dh 2kli czer hrp keputusan baik2 sahaja

kami pn 34w 3h tp bby dh 2.66kg..scan doc kinic ckp dh ade contraction..mcm risau pulak..sbb bby just mengeras n gerak cm bese..xdelak rase sakit..semoga bersalin cukup bulan..

3y ago

kat klinik swasta..doc tu scan then ckp ade contraction..

knp sy xkene tahan wad . sy da 34 mggu baby berat baru 1.3kg 😅 . doc cume suh makan makanan yg tggi zat supaya baby berat naik balik . skg pon baby 2mggu kecik dri spttnyer ....

1y ago

mcm mne sis? dh brsalin?

sy dh 34week 5 hari sy nk tanya adakah normal sbb mcm ada sakit perut mcm nak buang air besar tp skali pi tandas x ada buang air besar jg dan perut mengeras adakah normal..

2y ago

Ada jenis-jenis contractions sis. Biasanya sebelum contraction yg real, ibu hamil akan alami braxton hicks atau contraction palsu. Tak sakit mana. Kita akan rasa perut kita mengeras macam tu. Contraction palsu ni datang sekejap2 je. Sis banyakkan minum air masak dan berehat. Kadang2 kita dapat contraction palsu pun sebab badan kita dehydrated, tak cukup air. Pastikan dalam sehari sis minum paling kurang 2 liter air sebaiknya. Elok untuk kandungan dan air ketuban kita. Contraction yang real akan lebih rasa pressure. Sis boleh timing, jarak masa dia dekat2 dan konsisten, contoh dalam selang 5 minit, 4 minit. Petanda dah nak dekat beranak, air ketuban dah leaking dan keluar tanda darah. Sis kena prepare dah masa tu dlm masa 24 jam dah nak bersalin 🙂 semoga membantu