Kencing manis

Klu minum air gula.. after tu detect kencing manis laa.. camana er nak hilang kan kencing manis tu

2 Balas

kalau before preggy takde kencing manis ttbe minum air gula kena kencing manis . tu normal . time mengandung je tp kena jugak control makan . selalu beringat lah jgn smpi terbawak smpi lps bersalin still on gdm. tp insyaAllah lps bersalin dah clear sllu nya alahan je 😊

klau kena gdm kena la jaga mkn minum smpai bila2. bukan apa, takut nanti dah bersalin pun kencing manis tu kekal tak hilang.. kurangkan manis dlm makanan, lebihkan manis dlm senyuman 🤭🤭🤭😁