Minum air gula lepas bersalin

Nak detect kita ada kencing manis caranya memang minum air gula je ke? Tak boleh ke amik darah je? Habistu mak² ayah kita yang kencing manis diaorang detect mcm mana? Fobia la nak minum air gula 😵‍💫

1 Balas

mak ayab detect diabetes dari glucometer. bila umur meningkat, organ dlmn kita pun lambat nk proses gula yg masuk dlm bdn. and that is normal. utk ibu mengandung, kena minum air gula sbb supposed to be organ kita boleh tapis gula yg masuk dlm bdn. kdg2 sbb hormon yg buatkan sangkut.