Hilang kan kencing manis semasa pregnant

Hye mommies. Saya dah 36w lepastu check up minggu lepas nurse detect saya ada kencing manis. Mommies semua ada tips tak macam mana nak hilang kan kencing manis ni?

2 Balas

Nak hilangkan kencing manis terlalu susah sbb dia bkn jenis kalau mkn ubat akan baik. Cuba tanya doktor soalan ni. Tapi kalau kawal kencing manis boleh. Bykn minum air kosong, rajin buat kerja ringan & senaman pregnancy.

xboleh hlang,sbb libatkan hormon kehamilan.xpa sis lg 2 mnggu ja. sy ni dari awal pg da detect kncing mnis. mmg pnat asyik g checkup n kena tahan selera. jaga diet,byk mnum air kosong,n bersenam.tu je jlnnya.