Confused laa

Klu mcm ni confirm ke yaa ? 1st preggy

Confused laa
31 Balas

tahniah posive tu sis. cuma nak bagi nasihat sikit since awk kata awk 1st mom kan. semua mommy2 kat dalam ni bermula dgm 1st mom sis. jadi kita sbg ibu kena sentiasa gali ilmu bnyk benda kita kena belajar. lagi2 la 1st mom. bnyk kan membaca sbg contoh test kit ni dia ada instructions so sebelum guna baca dulu. sama juga dgn hal2 lain. kalau dah baca masih tak faham biasakan tanya pada pakar perubatan spt doctor or nurse. kalau tanya dalam tap ni jgn sama kan condition kita 💯. ambil sbg rujukan or pendapat saja. sy ckp ni bukan marah tau. just berkongsi kita ni kena rajin gali ilmum jadi ibu bukan semudah disangka besar amanah ke atas kita. jd sentiasa upgrade urself dengan ilmu2 yg berkaitan ya ❤️

Tahniah awk , abaikanlah mulut mulut yang lain tu sy faham mungkin terlalu excited sampai tk percaya kan ? Nama lagi firsttime . Mommy2 kat sini pun kalau takleh jawab dgn baik lebih baik diam dari buat org terasa hati!!! Btw nnti awk scan kat klinik plk untuk kepastian ☺️

6mo ago

ejaan xpnting sngt p pon sis. selgi awak fhm tu btul lah tu hehe

tahniah awakkk, semoga baby cepat besar dan sihat dan sentiasa dalam lindungan Allah yaa. awak jaga makan tau, nanti lagi 1 minggu awak boleh pegi klinik untuk scan. dah confirm nanti, awak boleh buat buku pink dekat kk

saya pun confused dgn awak. tepi tu dah tunjuk kan kalau pregnant naik mcm mana, x pregnant naik mcm mana. ke awak in denial. saja kan awak ni. btw tahniah

biasenye kalau dah dua minggu tak dtg period, pastu keluar cmni, InsyaAllah pregnant 😁 pastu bole g scan kt klinik swasta, cari yg murah2 je, pastu bole buka buku pink

Dah terang 2 line mmg confirmla pregnant. Kenape nk konfius lagi. Klau xpcaye lgi p ja terus clinic p scan xyah pk bnyak buat stress ja.Tahniah

Maaf yaa . Sy tak nampak comment yang lain tadi . Sy menunggu baby selama 5 tahun . Terima kasih yaa mommy 😊 doakan saya dan baby sihat yaa 😉

6mo ago

🤍

kenapa confuse tu dear. tadi awak ada tanya dlm ruangan komen tt lain kan. ramai mommy yg dh reply dkt awak rasa nya😊.

Boleh buat early scan kat mana2 klinik swasta 😊. Nanti boleh buka buku pink sebelum kandungan usia 12 minggu. Tahniah awak

Kenapa confuse? Ada apa2 masalah kesihatan ke? Kalau awak ada masalah kesihatan, segera ke klinik ya.