Trasa hti bla ad yg tgur mkin 'sihat'

Klau tngah preggy mcm mna nk kwal rsa lpar tu? snman ap yg preggy mom blh buat?

2 Balas

kalau utk diri sy, sy cepat rasa lapar bila sy terlewat mkn atau skip waktu mkn. benda2 mcm tu akan buatkn sy terlebih mkn lepas tu. bila ikut betul2 waktu mkn, sy x rasa lapar & boleh kawal portion mknn tu. waktu breakfast lunch dinner cuba amalkan suku2 separuh. selalu utk dinner sy skip karbo sbb dh nak tidur so separuh sayur separuh lauk. manis2 memang jarang ambik melainkan kalau mengidam & ada family day. utk senaman sy buat stretching & jalan kaki je. takpe sis, lepas bersalin kalau nak control mkn sis buat la

3y ago

saya mmang tak jaga makan sis.. waktu makan kelaut makan bila lapar.. terima kasih sis atas nasihat.. 😊

Banyak je senaman tapi tak payah terasa lah bila dengar cmtu. Saya dah lama redha badan naik. Time first pregnancy dulu, seluar2 lama pon takleh pakai dah. Pastu tengah process kecikkan badan balik, tetiba pregnant lagi adudu

3y ago

sya plak bru nk diet tup tupp mngdung tak sempat nk krus 😂 trasa sbb yg kata tu org dkat dgn kta ..