Baby First ?

Sy preggy dh msuk 25 weeks.. Mommy2 rsa sy dh blh beli brg2 bby x? ? Klau dh blh beli, apa yg mommy2 suggest utk sy beli yer? Yg wajib ad.. Blh tlg sy listkan x... ?

7 Balas

Checklist beg baby  1. Pampers saiz new born  2. Baju siang dan malam (panjang)  3. Seluar siang dan malam (panjang)  4. Mitten & booties  5. Bedung  6. Barut  7. Topi 8. Selimut  9. Tuala mandi baby  10. Tuala muka 11. Tisu basah  12. Keperluan barangan mandi baby  13. Bedak, baby lotion 14. Baby oil / Minyak Telon 15. Vaselin baby 16. Napkin 17. Diaper bag Checklist beg hospital mummy  1. Buku rawatan merah  2. Kad pengenalan  3. Baju/tshirt  4. Kain batik  5. Tudung  6. Stokin  7. Baju dalam/ seluar dalam  8. Tuala muka  9. Peralatan mandi  10. Tuala mandi  11. Bedak, sikat.  12. Maternity pad, pad biasa, breastpad 13. Baju sejuk, selipar, beg plastik kotor 14. Minyak angin  15. Beg pakaian, getah rambut

Boleh dh beli. Utamakn brg2 yg nk dibawa ke hospital. Baju, pampers, mitten booties, bedung. Yg lain pn boleh beli dh. Sbb start dr awal nnt dh xyh serabut. Mcm sy dh 33w tp x setel lg beli brg baby. Brg berpantang satu ape pn x beli. Byk nk dipikirkan. So better la start dr awal.

Boleh dh beli sis.. Sy masa 32w dh lengkap semuanyaa.. dh siap packing2 baju bby pun, skrg 33w5d.. hehehe xsbr kan sis nk sambut bby..InshaaAllah semoga bby kita semua slmt sihat dan sempurna hendaknya..Amiin.

better beli dari awal.. sebab even dah allocate duit siap2 pun ttiba jadi x cukup sebab ada je benda nak tambah.. bila beli one shoot mmg terasa sakitnya kadbank d situ 🤣🤣🤣

4y ago

better prepare barang beg beby ke hospital dulu slow2

Sy pown baru 25 weeks.. Tp da siap beli sume da.. Takut 7 bulan lebih baby terkeluar awal ke.. Senang.. Xdela kalut sgt nnt..

Boleh dah beli sikit2 dulu awak .. takde terasa sangat nanti kalau beli semua sekali 😊

Boleh je nak beli barang baby dah. Beli sikit2.