malas mandi

Hai mommies.. Ada x yg msa preggy 'segan'nk mndi? Sy mgndg kli ni kuat alahan. Msuk tnds nk mndi rsa mls je. Bkn pe, xleh hdu bau2 sabun dn sgla mcm dlm tnds tu. Wlupun da cuci wangi. Kdg2 rsa xslsa pns.. Bla msuk tandas apesal rsa sejuk smcm je haha. Nk berus gigi pun skit hti sbb kuar darah. Masak mmg xla. Boleh bguling2 hdu bau mknn. Dlu preggy kdg xmndi smpi 3@4hri. Tp skrg ni. .Kdg2 pecah rekod sy xmndi 2mgu!! Hahaha.

16 Balas

Sy mula2 prgnant 6 weeks smpai 10 weeks malas btl mandi. Asal plan nak pi mandi mesti bdn terasa mengantuk klau bkn tu mesti kesejukan. Smpai adik beradik ckp penampilan sy mcm org gila tak terurus😂. Tpi start masuk 11 weeks smpai skrng rajin pula mandi. Cuci rambut pun klau boleh hari2. Smpai bdn masuk angin. Pling lucu bila kuku kaki yg selama ni sy tak berapa peduli tiba2 berkilat digosok dgn colgate (bagi mati kuman) 😂. Terlebih rajin.

Saya pun mcm tu tp takde lah sampai 2 minggu. Paling lama pun semalaman or 2 hari (dulu xprnh bt gini) 😂 kdg suami balik kerja pun sy xmandi lg sb kemalasan yg tak boleh bwk bincang.. Tp once dah msuk tandas nak mandi, bukan main lama lg.. Berspa dlm tu manjakan diri...keluar2 tu mmg nikmat dan auraaa keharuman tu semerbak! 😂

Huihh sy malas2 mandi pun, sehari sekali mesti mandi tak kisahla pukul berapa pun. Kalau dah mandi sejuknya macam mandi musim sejuk, ketar satu badan biarpun panas kat luar macam ape. Rasanya kalau dok negara ada musim sejuk, memang lap badan aje laa xde dah nak siram2 badan 😂.

saye xbole bau wangi 😭 nk dekat ngn laki pun tak bole ..bau pakaian yg wangi pun tak bole , busuk pun tak bole 😭😭 first preggy .. takde morning sickness sngt pun .. tapi mcm nak mati xlarat nyeeeee.. lembikkkk .. mandi pun tunggu suami balik work petang mandikannn ..

5y ago

Samala.. Smnjk kuat alahan ni smpi msuk hsptl mmg suami yg tlg buat kja ruma. Sgla bau2 mmg xleh hdu. Wangi sgt xbole..xwangi pun xbole hdu. Bole bgolek2 d buatnya. Dugaan btl la haha

x mndi 2 mggu sis? uih... bahaye nau. sy Alhamdulillah dah lalui tempoh alahan... tp bab bau x hilang lg.... terutama awal pagi.... InShaaAllah, bnde ni akan berlalu, n bile kenang balik, kelakar pon ade.... huhuhu...

Oi.. Hahhahha jgn ikotkn sgt nafsu mlas mandi tu.. Haha x berpeluh ke? Saya drpd awl pregnant smpai da nk msok 3trimester ni peluh bukan main.. Smpai 4x mandi..

sy awal2 pregnant asal nak mndi je muntah, pastu sejuk semacam.. tp paksa diri jugak mndi, msa mngandung kena jaga kebersihan diri..

aduhh jgn ikut kan sgt smpai 2 mnggu sis..kita memang alahan tpi klau diri ni kna jga sbb nnti anak nk mmbesar kan hehe

Saya malas nak mandi juga. Tapi sekali kalo masok bilik air berjam. Sampai orang ketok pintu kata x abes mandi lagi ke 😆

2 minggu huhu. 😂 Saya kalu musim winter, at least dlm seminggu mesti mandi sekali. Dua minggu tu lama sangat tu pn. 😁

5y ago

Nthla rsa sejuk je memanjang. Jrg kuar rumah kuat alahan ni. Hahaha