kencing kotor

Kencing kotor.. Mcm mna nk mngatasinya?

15 Balas

Hari2 minum air barli tanpa gula.. air masak.. pergi farmasi/kedai beli ubat lawas kencing. Ade flavour lime and orange. Blk bancuh dan minum.. Bila buang air kecil,buka semua seluar dan seluar dlm. Kedudukan mencangkung. Sis akan rasa lebih lega bila buang air.. Rajinkan urut2 kat bahagian bawah perut dan kawasan sekitarnya dan berdoa cpt sembuh. Selamat mencuba and get well soon sis💕

Biasa kalau ada kencing kotor Masa Kita hamil, doktor akan bagi antibiotik dkt kita untuk dimakan dlm Masa 1minggu.Biasa kencing akan ok balik...rajin kan minum air barli..sbb baik utk kencing kotor.Antibiotik tu pasti kan yg doktor bagi Dan saran kan...bkn antibiotik yg beli dekat farmasi.

Memang ada jual ubat untuk kencing kotor sis. Cepat berkesan. Ubat dlm bentuk serbuk. Rujuk dr sis. Jgn tunggu lama2. Takut nanti infection. Minum air masak dan barli kosong byk2

pergi klinik waktu pagi , dan pastikan minum air dengan bnyaknya . sya mcam tuu laa 😅

Maaf saya celah.. Kalau masa hamil. Boleh ke makan ubat antibiotik untuk ubat kencing kotor?

4y ago

UTI boleh dirawat secara selamat dengan antibiotik ketika kehamilan dan pakar perubatan biasanya menetapkan antara tiga ke tujuh hari pengambilan antibiotik yang selamat untuk ibu hamil serta bayi.Tak pnh Pula dgr yg ibu hamil Tak disarankn ambil antibiotik utk yg ada mslh dgn UTI.Biasa mmg doktor akan bagi juga antibiotik tk Kira lh hospital gov&swasta.Cuma yg doktor tk saran kan adalah ambil & beli sebarang antibiotik tanpa nasihat dari doktor...tu je.

Bykkan minum air masak.. Air barli tanpa gula.. Lepas kencing.. Lap bg kering..

Gi klinik. Ada ubat dia. Mmg cepat berkesan. Tak sanggup nak tunggu sbb sakit.

minum air masak. jumpa doc diorang akan bg ubat untuk cuci kencing kotor tu.

Byk minum air msk.. xtau air kelapa, barli suam kosong pn oke

saya okay je pregnant mkn antibiotik hosp bg