kencing kotor

Mcm mne nk hilangkn kencing kotor ye?

19 Balas

Hari2 minum air barli tanpa gula.. air masak.. pergi farmasi/kedai beli ubat lawas kencing. Ada flavour lime and orange. Blk bancuh dan minum.. Bila buang air kecil,buka semua seluar dan seluar dlm. Kedudukan mencangkung. Sis akan rasa lebih lega bila buang air.. Rajinkan urut2 kat bahagian bawah perut dan kawasan sekitarnya dan berdoa cpt sembuh. Selamat mencuba and get well soon sis💕

Banyakkan minum air masak..itu je penawar if kencing kotor.. 🤣 try lah... Lg lg sebelum nk p cek kandungan.. minum la 3 4 5 gelas... InsyaAllah result kencing cantik...

Minum air kosong banyak2, saya 1st pregnancy pernah admit sebab kencing kotor, nurse nasihat minum air kosong byk2, kalau boleh habis kn 3 liter sehari...

Byk kn mnum air kosong... Haus tak haus pun mnum je... Mnum air kelapa pun elok jg... Dan paling penting slps kencing kna sentiasa bersihkn dan jgn tahan kencing

minum air msak bnyk2... klu nmpk urin dh bertukar keruh cepat2 minum air suam bnyk2... sbb tuntnde kncing kotor bru nk jdi... sy smpi berdrah pnah kne tau...

Sye pulak mggu lpas kene trace kencing kotor..smlm kene trace kencing ade protien..adoi dh hujung² ne mcm² lak kene..pdhal air dh mnum lbh...

4y ago

Kan..mcm² al dh hujung² ne..mntak² cpt lh baby kluar..xsbr rse nye..

saya pun penah kena sis, lepas seminggu makan ubat antibiotik dan minun air dalam kuantiti yang banyak dah takda kencing kotor.

3y ago

Ubat antibiotiok apa nama sis mkn

Minum air kelapa kerap. Atau kalau taknak air kelapa air barli pun bagus. Kena amalkan sampai tengok kencing kotor tu hilang.

4y ago

Tak pasti. Tapi bergantung pada kerajinan sis mengamal kan minum air barli atau kelapa tu.

Minum air bnyak. Dan kalau boleh jumpa dktor. Nanti dktor bg antibiotik wrna pink. Lagi cepat sembuh sis. Btw gws sis.

Barli rbus sndiri kurg gula n kerap mnum air msk. Skip air mnis