"Zaman kami dulu2"🙄

Kenapa org tua2 ssh btul nk fhm and dgr ckp kita yg muda2 ni? Bnyk kali dh explain yg baby kena tggu umur 6 bulan baru lh boleh start bg makan.. Start dr anak sy umur 2 bulan lebih MIL asyik tnya bila nk start bg baby mkn, srh campurkan susu dgn nestum lh .. Setiap bulan asyik pksa srh bg nestum kt baby.. Tiap kali tu juga sy kata tk blh kena tgu 6 bulan, sy siap explain dgn fakta lg still juga tknk dgr ckp.. Setiap kali tu juga lh msti dia akn kaitkan dgn zaman diaorg dlu2 🙄 .. Dia ckp dlu2 anak umur 2 or 3 bulan dh start mkn bubur lh, org dulu2 okey je xda apa2 lah ,mcm2 lg lah .. Tk lama lg anak sy nk msuk 6 bulan, ssh sngt ke nk tgu anak 6 bulan? Knp diaorg beria sngt nk srh baby makan?? Tk faham lh diaorg nie 😪

2 Balas

ckp dulu xpa sbb keadaan dulu xsama dgn skrunk Allag beri kelebihan anak² dlu punya perut yg kuat, skrunk kita dah ade knowledge, dah ade pakar pemakanan, jgn sbb kan nak ikut dlu nyawa melayang, yg penat mengandung, beranak tu awak, biarkan, atas nasihat pakar je baby boleh start solid food awal tu pon setahu sy paling awal 4month, yg xde suggested dr pakar tu start je 6month, sis ibu sis tahu ape yg terbaik utk anak sendiri, abaikan leteran yg xmembantu lama² nt hilang jugak

stress nya. cakap je doktor tak bg