baby makan tapi muntah

hi mummy2 semua. nk tanya ank sy 8bulan dh skrg bila bg makan dia selera je makan je ape yg kt suap tapi lepas nk habis makan dia akan muntah semua yg dia mkn tu.. sy dh tukar2 makanan dh try mcm2 tp still sama. lepas mkn akan keluar balik semua. mula2 sy bg mkn bubur ada sayur ayam yg di blend, lepas tu tukar kpd bubur yg xblend, pastu tukar lg ke nasi lembik letak kuah sayur2. last tukar ke nestum.. result sama je lepas makan muntah semula. sy risau la nti baby kurang dapat zat sepautnya. sblm ni dia mkn ok je start dr 6 bulan tp skrg xleh mkn mana asyik nk trkeluar balik#firstbaby #ingintahu #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #firstmom

1 Balas

cube kurang kn kuantiti suapan tu..tp kerap sikit bg mkn tgk camne.kdg mgkin perut die dah penuh.contoh sblm ni bg 10 sudu kurang kan pd 5 sudu dlu..lps sejam suap blk

2y ago

sblm bg mkn tu ade bg mnum susu dlu ke