Pelik Dan Hairan

Kenapa mak mertua sy seboleh2 suruh minum yg ni?? Dia ckp elok untk baby lah.. Nanti otak baby berkembang lah.. Suami sy ikut je ckp mak dia.. Bila sy tak minum suami macam nk marah sy dan terus tarik muka dgn sy.. Kadang2 sy rasa sedih bila suami ikut ckp mak dia.. Sy tak tahu benda ni elok ke x untk ibu mengandung.. Siapa2 boleh bantu sy untk bagi penjelasan perlu atau tak amk benda alah ni.. ?

Pelik Dan Hairan
30 Balas

lpas minum muntahkn semula,ckp perut xleh trime.suami x gile nk pksa wife mnum bnda yg tekak wife xleh trime.x jln jgk,blakon la acah2 minum.pndai2 la…klo msuk bab mntua suka mngatur@msuk cmpur sumpah aku menyampah

Minuman soya xelok utk kulit baby..percaya la kakak saya dah ada pengalaman..org cakap minum soya kulit anak cantik bersih putih..tp bila dah naik 2 tahun ke atas kulit akan jadi sensitif..hbis berparut

Lebih baik sis refer dgn doktor. Biasalah. Mentua kdg2 inginkan yg terbaik utk menantunya.. Tp x semua yg disuruh makan minum tu baik 100% utk ibu hamil. Think positive ye sis..

Setahu sy soya boleh buat kulit baby sensitif. Sebab nurse tempat sy suruh kurangkan minum soya. Cuba dapatkan nasihat doktor dulu sebelum consume apa2 makanan tambahan.

4y ago

Better minum susu dari soya.

preg semua nk kena pilih minuman,makanan natural ingredient.jgn amik slain susu dan air 0,ubt dr klinik or farmasi yg khas for preg.tu je dh ckup tuk preg mom.

saya pernah keguguran sist sebab makan obat dari kawan saya,pragnant sekarang saya makan apa yang docter bagi je.harap2 lah sist dengan janin sist sehat2 jer.

bawa jumpa doktor ubat ni, minta dia tulis review knp tak boleh minum..suruh laki awak baca.. ibu hamil tal boleh minum ubt sesuka hati.

Sebaiknya tanya pada doktor yang merawat anda. Jangan makan sebarangan supplements yang doktor tidak bekalkan.

Ni mcm zhulian punya je sbb saya dulu pernah masuk ahli zhulian kawan saya kata bagus utk ibu yg hamil.

Biar tarik muka..klu ada apa2 berlaku,kta juga yg d persalahkn konon tak pandai jaga kndungan..

4y ago

BETUL ! sokong sgt apa yg puan ckp ni