Nak ngdung lagi wey

Kenapa lepas piriod pon msih tk lekat²? Dh setahun 3bulan rancang sndri.. knpa masih tk lekat? Bdan kurus ja..tapi ad penyakit kncing mnis, misi pon duk tnya xmau ngdung ka, spa xmau weyy🤣 Duk mkan asid folic ja, hari suboq pon dh tau dh, tapi derek x lekat² . Dya nyorok kat mna xtau laa 🤣

23 Balas

blom smpai msa nya lgi tu sy stop depo last bulan10 thun lps.blan 12 trus sy stop x g ccuk dah.ikut kn org ckp pling skjap 6 blan bru hormon stabil.tp blan 4 dh lkat no2.

kalau sis tanya kenapa , jawapan nya mcm mna pun kita rancang allah yg tentukan. bila kita dh cuba mcm2 still tk lekat masa tu bru kita sedar allah yg atur segalanya .

8mo ago

betul tu...

bsangka baik dgn Allah sis..sy ank first 12tahun..ni baru Allah bg rzki hamil yg kdua..tipu la klu ckp xpernah down..tp kita kena bsangka baik dgn Allah

8mo ago

insya allah nanti adala rzki tu..

sama sis kita. anak sy dah 1t 2b. sampai skrg sy takk period. teringin nk pregnant lagi tapi itulah xde rezeki lg. susah plak nk lekat kali ni.

mungkin sbb penyakit tu la kot. ada la tu punca tak lekat lagi selain rezeki ni ALLAH yg beri. kita cuma boleh usaha, ikhtiar. tibe nk marah lol

8mo ago

🤪🤪🤪

Rezeki Allah yg bagi. Xkira la subur ke tak subur ke. Kalau Allah nak bagi Allah bg.. sabar la sis. Belum masanya lg mungkin. Kena usaha lagi 😊

8mo ago

itu laa tu.. sy ok ja . x marah pon .. ayt tu over lebih...hahaha

anak tu Allah yg bg bukan kita yg buat.. kalau belum masanya usaha lagi lagi dan lagi sampai tiba masa ditiupkan roh dlm rahim ibu

8mo ago

aamiin ..

asid folid fungsi bukan utk kehamilan dear. asid folid ni fungsi dia utk cegah kecacatan bayi dlm rahim kita

8mo ago

aamiin aamiin ya mujib. semoga ada rezeki awak. semoga allah tiup kan malaikat kecil dlm rahim awak tepat pada waktu nya🤲❤️

Baru 3 bulan, boleh usaha lagi InsyaAllah. Ada ramai yang bertahun tunggu utk lekat 😊 InsyaAllah ada rezeki

8mo ago

sya stop perancg dh sethun 3 bulan haa, ank first dh 4 thun . tu down skit tu.. tpi msih bolh kwal.. xmarah pon aih.. ayt tu ja over lebih..

Blum rezki lg tu...insyaa Allah semoga Allah permudahkan segala urusan awk utk dpt bby...

8mo ago

tq hampa..