sembelit

Kenapa ekk still sembelit sayur air buah semua dimakan still sembelit...Pantang ke 43

20 Balas

Try oat..sy dlu pon sme..pantang 3 hari sblm wktu raya pastu smbelit da smpai buasir..try mkn mcm2 xjd..oat je yg boleh..mmg senang..sbb nk penghadaman yg baik hanya makanan yg tinggi carbo.

Sy pantang da hari ke 21, jarang x sembelit even kkdg tu minum ubat lawas n minum susu kultur, sayur mmg x tinggal every meals. Tp tulah kkdg ok, tp sembelit ttp ada.

Salam Makan sayur2an hijau dan buah epal dan oren serta minum air suam2 panas perlu kerap Boleh hubungi saya http://www.wasap.my/+60134080328

Pegi beli kat farmasi sis ubat plembut najis..sya mkn syur2 buah smua x jln..pegi hsptl doc bg ubat sembelit/lembut najis bru ok.

Sy Pon sama ..now pantang ke 40hari..sy mkn sayuq byk2 n mkn buah Sunkist ..minum air masak byk2..da kurang sembelit

Sama la. Dah mkn ubat pn x jalan, minum yakult najis ttap keras. Sy pn x faham knp

Amik jamu nonaroguy mmg elok utk lawas. Jamu tu x pns sesuai utk ibu meyusu

Awak ambik ubat pelembut najis sis, makan sunquick InsyaAllah akan okay

Sy pun mcm tu sis mkn sayur bnyak mana pun tetap sembelit masa dlm pantang

5y ago

Sama la sis.. mkn la byk sayur ke minum air ke byk still sembelit.. dah makan ubat pun sama jg.. sengsara rasanya..

Normal, sis. Teruskan mkn buah & sayuran. Minum air suam banyak2.