Sembelit dalam pantang

Siapa yg macam saya, sembelit teruk dalam pantang even dah minum air 3liter cukup, makan buah, sayur tapi masih sembelit teruk? Sampai berdarah. Saya dah trauma kalau nk membuang air besar. Makan ubat lembutkan najis pn x jalan. Kenapa ya kita sembelit lepas bersalin?

2 Balas

Saya lagi seminggu nak habis pantang still sembelit sampai berdarah beli ubat kat farmasi pun takdaa kesan doctor dah bagi ubat sembelit 2 botol sebotol dah habis tapi still lagi sembelit

2y ago

sorry mom..nk tanye boleh bg tau obat sembelit 2

Saya sampai buasir. Tak pernah pernah buasir seumur hidup, tiba2 lepas beranak dapat buasir. Hahaha.

5y ago

Saya selalu sembelit dari sebelum mengandung lagi tapi tak pernah lagi kena buasir. Lepas je beranak, tiba2 buasir. Seksa sangat. Tapi harung juga sebab lagi seksa kalau tak buang haha