Sembelit baby 6 bulan

Hi ibu2. Kalau anak 6bulan sembelit, mknn apa yg sesuai diberi? Sy dah beri sayur. Buah. Air. Tp still sembelit. Meneran sambil nangis yg tak dpt dipujuk, Kesian baby 😭

2 Balas

najis anak keras ke? sayur bagi sayur yg hijau mcm pokchoy,sawi,kangkung,kailan atau bayam. buah bg buah naga,oren navel,tembikai,plum atau prune. air masak secukupnya. utk 6-8 bulan 2 oz sehari. setengah baby akan menangis sebab dia tengah belajar cara nk meneran mcm mne. lps mnd buat urutan ILU dan senaman kayuh basikal.

puan kena try n error..contoh kalau kentang puan bg dngn bubur sbbkan bby susah berak..puan try tuka bagi lobak pula..atau sayur pucuk manis ke..labu ke ... or bayam ke..mcm buah pn sm juga tgk buah apa sesuai tuk ank kita dan buat dia senang membuang..mg dpmudahkan segalanya...aamiin #TAPsupermoms