Zincofer issues

Kenapa ea sy bila makan vitamin zincofer after telan lama sikit jd loya...thennn muntah.... Lately....dulu okay ja....atau tak sesuai dah?

15 Balas

smaaa syg 1st pun mkn cmtu doc ksi tyme 7w . zincofer hb low tyme tu ada rsa pening , mual telan jak smua mknn keluar blik , skrg 37week alhmdulilaa blh telan p sya mkn mlm sblm tdo dgn air sunquick xletak gula. hb pun maintain jak😊😊😘

2y ago

sy x leh...mkn la dgn air sunquick ke apa mmg after tuuuuu akan wuerkkk

Samaa. Saya pun awal2 dulu okay, sekarang dah 15weeks lepas makan dalam 10-15 minit rasa berangin nak termuntah and macam pening sikit. Pastu sekarang selalu makan time nak tidur and makan dengan air oren macam. So far cara ni okay

Ye setengah org macam tu tak serasi dgn badan. Stengah org lagi okay naik hb tggi.. sis mcm saya dlu, saya terus mintak tukar ubat lain dapatlah iberet alhamdulillah okay smpailah ke hujung dah nak bersalin tu🥰

Sy pon xboleh la.. Sakit perut lps sejam mkn.. Muntah cirit sakit sgt perut 4 5 jam jugak sakit perut.. Rs fobia pulak nak mkn.. Dr suruh tukar iberet.. Tp rs takut pulak nk mkn

Sy mmg xboleh mkn zincofer. Try la mcm2 petua nurse bagi, mmg akan muntah balik. Skrg makan maltofer. Lega tak de la terkeluar isi perut lg. Beli sndr kt farmasi je

2y ago

nk jugk vit yg sdp2 hehe

Sy jd mcmni lepas kena covid. Sblm2 tu ok je mkn zincofer. Lps kena covid, bila mkn zincofer seharian pening, mual. So sy tukar mkn iberet. Alhamdulillah serasi.

2y ago

Sy try & error. Dkt farmasi tmpt sy blh beli sepapan dlu (ada 6 biji) so sy try mkn & serasi. Lpstu baru beli sekotak terus. Klu awk nk cuba, sy ada extra nk jual.

Sy makan 30min sebelum Tidor. Alhamdulillah ok. cuma sy akan pastikan lps mkn zincofer sy akan lena. Bila dah lelap takde La rasa mual dll.

Kalau taknak ganti dengan iberet, makan zincofer sebelum tido.. lepas makan terus tido. Lepastu jgn makan masa perut penuh sangat. Huhu

Tk sesuai la tu. Nanti mase checkup bgthu je nurse awk pening makan zincofer, nti dorg bg try yg lain pulak. Inshallah okay tkdr pape

2y ago

okay t sy mnx tukaaa tqqqqqq

mcm sy dlu pn xblh mkn... xsesuai dgn sy.bila bgtw doc..doc tukarkan kepada iberet... alhamdulillah sesuai makan hingga bersalin

2y ago

hehe ....😂😂😂🤣🤣