UBAT ZINCOFER

Korang okay tak makan zincofer. Mana yang tak sesuai boleh suggestkan mana yang sesuai tak? Dah try makan pening kepala and muntah. Tobatt taknak telan dah#firstmom

10 Balas

saya dulu masa 1st trimester pun ada masalah juga dgn zincofer sbb still alahan muntah2. tp bila da masuk 2nd trimester ni alhamdulillah dah okay balik and dpt minum zincofer tanpa muntah. kena try and error kut bila waktu sesuai kita makan. usually i akan makan sebelum makan malam to avoid rasa besi ☺️

sy pun mcm x serasi dgn zincofer, lepas telan ubat dalam stgah jam atau sejam mesti muntah, cuba juga minum ngn air limau kasturi dan sunquick muntah jugak.. minggu depan sy checkup kalau hb turun lg mintak tukar ubat..

sama..muntah jgk,pening.. skit perut2 muntah...x nk mkn dh.. nti checkup bru bgitau misi... hb ok je bukak buku bru ni.. 13.5 , 12week... zincofer tu bkn utk hb low ke...??

Sy mkn lepas mkn time nk tido First day sy mkn zincofer mmg muntah tp time tue sebelum mkn, and then jumpe doc.. suggest lepas mkn.. sy cuba alhamdulilah ok

Sy dri awal kahamilan sampai skrg tak tukar2 lagi makan obimin . Misi pun cakap xyh tukar . Hb sy ok jd tak perlu tukar . Mungkin awak bleh cuba obimin

Saya dari anak first makan obimin. Now and second pun sama lagi consume obimin. So far takda effect apa2 pun semua okay je.

saya nurse tukar dr zincofer ke obimin.. alhamdulillah..ok smpai skrg

cari maltofer yg tablet perisa coklat

try maltofer dulu saya pon mcm ni

iberet. maltofer. obimin.