baby taknak kick bila ayah ada

kenapa ea, bila ayah dia takda or tidur, dia punya kick bukan main, ayah dia ada kkadang dia tidur or kick slow je. ayah dia excited nak rasa kick dia lagi, tapi susah nau.

19 Balas

sma la sis..setiap kali gerak..panggil husband tgok..dia terus bhnti gerak...time nak tido mlam..mesti husband letak tangn d perut..smpai mau ttdur..kdg2 husband dpt rasa dia gerak juga...lama2 tunggu😅..time tu la sis dpt tidur nyenyak..sbb dia x gerak sgt klo husband pegang 🤣🤣

saya pun sama.. nk sedapkan hati suami sy ckp lah baby rasa selamat bila ayah pgg perut mama sbb tu dia diam. pastu sy suruh suami sembang n baca surah dekat dia setiap malam.. haa skrg ni tiap kali dgr suara ayah jee beralun2 perut mama dia bergerak 🤣🤣

Relatable sangat. Haha memang kalau ayah nya nak rasa masa kick dia tak nak kick. Kalau kick pun macam ayah nya tak rasa. Tapi takpa mommy masa scan boleh tengok anak bergerak.

2y ago

Hehe normal macam tu. Sb kawan saya pun share benda yang sama

baby sy tgn dia xmau , tp kalau kita nk tido peluk bantal kdg peluk suami pastu kdg atas moto kan perut akn kene blkg suami , time tulah dia gerak tendang2 kuat , tp kalau tgn dia akn larik pastu dia diam .

samalah...lpas tu cakp kat suami "abg laaa jarang sangt cakp dgn baby” masa ank girl baby kick je..kli ni insyaAllah boy..nak dengan mak je kot🤣

awal² time dh dapat rasa dia gerak .. husband letak tgn je mesti tkgerak .. skrg dh msuk 32 week ..asal bapaknya letak tgn ..mesti aktif nau 😂😅

Haha sama kita 🫢 bila baby kick cepat cepat panggil daddy dia , bila daddy dia dah pegang terus tak kick 😂 mcm tahutahu tangan daddybl dia ..

2y ago

maybe dpt rasa kot tangan lain yg pegang . bila tak pegang, terus dia sambung kick balik kan.

hahah ingat saya je ada masalah ni 😅 pemalu dengan bapak dia time dalam perut , last last bila dah lahir manja bapak, kita pulak geram 🤣

2y ago

girl wak, mmg geram sangat dengan copy paste muka bapak dia perangai pon sama nasib yg second baby ni boy , manja dngn mama dia pulak , di kira adil sikit takde lah mama dia duk tepi bucu katil dah 🤣

sama la. kita excited cakap baby kicking ,tapi bila ayh nya nak rasa dia senyap seribu bahasa. kadang² kesian dkt ayh dia. dah lah pjj

Relatable sangat. Haha memang kalau ayah nya nak rasa masa kick dia tak nak kick. Kalau kick pun macam ayah nya tak rasa.