Komen baik2 saja la...

kenapa ade orang macam ni kat apps ni ye? ni pengalaman pertama sy mengandung.. mesti la byk benda saya nak bertanya dan kongsi.. saya ingat apps ni terbuka utk kita berbincang soal kehamilan ni..tapi tak faham manusia macam ni? maaf..emo la.. dah la tengah pregnant.. baca komen camni pulak..

Komen baik2 saja la...
53 Balas

sis.. jaga emosi sendiri je sis.. org yg komen buruk2 tu abaikan je sbb tu melambangkn peribadi dia bukan peribadi sis.. happy2 je dgn kandungan sis.. pada pengalaman saya, bile ade masalah yg meragukn terutama bab keluar darah mase mengandung, terus pergi ke klinik atau hospital, scan dan minta nasihat dari yg pakar.. bile dpt jawapan yg tepat dr doktor tu, lebih lega dan puas hati.. mulut dan jari org, kite x boleh nk tutup dan control.. tapi kite je yg boleh jaga hati kite sendiri.. pilih untuk dengar yg positif 2 aje.. sbb emosi dan kesihatan kite boleh beri kesan pada baby dlm kandungan.. sis mesti nak anak sentiasa sihat dan membesar dgn baik kan kat dlm tu.. jd tapis setiap yg kite terima.. ambik yg baik2 jee.. semoga sis dan kandungan sentiasa sihat dan selamat dalam perlindungan Allah..Aamiin

2y ago

amiinn terima kasih banyak♥️

dah banyak kali komen yg macam ni sis. saya pun dah pernah terkena. saya syak org yg komen biadap mcm ni lelaki dan org yg sama. sama ada dia ada fetish atau mmg takde kerja. biar dia, dia buat mcm tu, dia x igt tu Allah nampak n Maha Mengetahui. Allah je yg boleh balas perbuatan orang yg menyakitkan hati org lain dan kata2 yg mencarut ni. tunggu je hidup dia nnti mcm mana. tak kena kat dia, kene kat keturunan dia. saya masa kena tu mmg saya buat bodo je sis. tak yah dilayan dan difikir. org mcm tu mmg org takde akal. lagi kita layan n lawan, lagi dia suka.

Ini pon first time haa baca komen mcm ni. Ignore je lah sis. So far Alhamdulillah dalam ni byk yg positive dr yg negative mindset gini. Saya pon mcm sis jugak 1st time mommy to be and byk sy bljr kt sini sng nak tanya pendapat ibu2 dlm ni. Klu ada button block ke report ke sis report je. Time2 skrg org2 negative semua tolak tepi hahaha tayah layann 💋❤️

sye prnh bce byk komen2 gini.. kbykkannye Tanpa Nama dan ade jgk llaki menyamar jdi ibu2 dgn post gmbr2 darah dri kemaluan dan menanya berkali2 setiap post.. ni media sosial sis..yg mne positif kita ambik sbg pelajaran dan yg mne negatif, kita abaikan.. diorg just seek attention, thats normal..

Dia ni mungkin ada masa silam dendam dgn ibu mengandung kot, dengki dgn hdup org, abis dimakinya. Abaikan je sis. Biasa la tu dlm 10 org mesti sesat 1 yg buruk cmni, jgn risau tanya apa2 masalah khamilan dlm apps ni, rmai ibu2 sedia mmbantu. 😍🥰

sis x yah layan..ibu2 dlm ni pn xtau org ni siapa..lelaki or perempuan..keje die nk maki ngn mencarut je keje..skarang die merate ade dlm apps ni..duk mngate ibu2..sy dh naikkan hal ni dlm apps.sis ambik y komen positif..xyah lyn org sakit mental

Hahaha kesian try hard gila nak sakit kan hati org. Sakit mental dan jiwa agaknya. Bhahaha. Abaikan je sis. Tak perlu ambil simpan di hati. Bersepah dia komen tak elok kat org lain. Report je and keep calm ☺️

Tak mengapa.. Twist minda & mata kita fokus pada yg komen + respon baik-baik. Sbb kita nk jaga mood masa preggy, kita kawal apa kita rasa & fikir na. Have a nice journey iya. Sama kita first pregnancy 😊

jangan dilayan sis , takpa even kita tatau sape tapi Allah tu maha mengetahui . ingat lah hidup kat dunia bukan selamanya . merangkak lah mencari orang orang yang dimaki tu .

Normal lah tu……Manusia ni mcm2 jenis…ada yg jenis komen ikut kan hati sgt……lebih2 lagi dlm media sosial mcm nie……abaikan je la….x payah layan….