Saja Nk Tanya

Hari ni ari tayang perut sedunia ka... Maaf la bukan nk sibuk tp apps ni makin jd tk best ??

31 Balas

Maiesiophilia adalah satu kelainan seksual yang menjadikan segelintir lelaki yang menghidap simptom ini merasa ghairah apabila melihat wanita mengandung. Berdasarkan carian di laman Facebook, terdapat lebih 100 page kumpulan yang mengumpul dan menyebarkan gambar wanita berpakaian seksi termasuk ibu hamil untuk dijadikan ‘modal’ lelaki hidung belang. Tidak sekadar itu, terdapat juga kumpulan Whatsapp dan Telegram dibuat untuk memudahkan ‘ahli-ahli’ memuatnaik dan berkongsi gambar-gambar sebegitu dengan ahli-ahli yang lain. Copy paste from google by Harian Metro Ibu ibu yang sibuk duk kecam bila ditegur tu , banyakkan membaca . Jangan tunjuk kurang cerdik , pangkat mak mak dah kan . Orang tegur bukan sebab jealous ke busuk hati dengan kaum sendiri tapi sebagai peringatan sesama kaum . Bila jadi kes ke apa , mula lah sibuk nak cerita dalam socmed minta viral 😒 tak rasa malu ke lelaki lain ghairah dengan gambar kita selain suami ?

5y ago

betul...sy pernah kluar jalan2 tp xpkai bju ketat pon..longgar2 ja...tp ada jgk mata2 org laki tua ka muda dok tgok perut kita smpai rasa seram...tgok pulak lain mcm...😣

Hahaha... Betul sis... Aritu scroll je gmbr upt... 2 hari ni bila scroll gmbr perut je.... Dlu husband scroll sdiri apps ni bila nak tau info...sbb dia pun download apps ni... Skrg dia dah malas... Dia ckp pelik2 dlm ni... So klau ada info sy share je ngn dia... Xde r dia dok scroll2 gmbar perut je... Ada yg siap post gmbr perut pakai baju skerat.. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

5y ago

Kan... Dlm ni ada byk ilmu terutama utk first mom to be ni... Dr ttc, prgnant, bersalin, myusu, smpai la resepi2 baby yg da start makan... Bg suami download sbb nak dia baca sama... Mungkin husband2 dorg ni x guna apps ni kot... Tu yg dorg pikir apps ni utk perempuan je...

sya pun pelik lah ngn org yg jnis mcm awak...klau awak xska skali pun dorang tayang perut baik awk xpyh gna app nie or x pun awak scroll jer laju2 xpyh nk tgok...bt xtau jeer...xde lh awak sakit mata tgok n x jgak awak sakit hti dgn sesama kaum hawa..payah lah ade manusia yg iri hati or sakit hati sesama kaum hawa nie...heran betul lah...

5y ago

aku tak faham knp gbr bbybump kene kecam wkwkwkwkwkkw nak sdih apa weh , reziki ada juga . haha

Entah la sis , makin ramai pulak yg dok tayang perut sejak dua menjak ni ... Ketahui la sisturrrr kami tak berminat nak tengok/melayan pertanyaan sisturrr2 tu ... Lagi satu , kalau dah dua tiga kali g scan baby dah confirm boy atau girl , jangan la p tanya lagi kat kami confirm ke gender ikut scan tu ... errrr 🙄

Teruja jadi first mom katanya. 😌 Tapi kita kena lah sentiasa berhati-hati sebab ada manusia bernafsu pada ibu mengandung. Jangan pula gambar kita jadi modal orang nafsu gini, ye dak? Perogol tak mengenal agama, apatah lagi mencari mangsa.

Saya pun dah malas nak buka apps ni bila tengok gambar-gambar macam tu. Kadang-kadang risau takut husband ternampak gambar aurat mereka. Itu belum lagi darah & etc. Saya buka nak jawab poll je 🤣

Sbnrnyer sbg org islam tayang perut ketika hamil sbnrnyer haram.. Sbb itu adalah aurat wanita.. Maaf jika ade yg xsuka dan itu adalah kenyataan nyer

Kalau die pos pakai baju okay lg... Berlapik jugak....ni mmg perut betul2 perut die tunjuk nye.. Siap agkt baju x menahan tu... Klau non Muslim x kisah sgt... Ni muslim🤦🏻‍♀️

Tak suka hide saje sis..sy tak pernah post perut..tapi sy faham ibu-ibu ni excited..lagi-lagi yang 1st pregnancy..x suka just scroll..kalau annoying sgt report je. Maaf ya

betoiii...sy bkk app hri ney dr pagi td dok post gmbaq perut..dok main teka teki jntina psaipa xtauu...kita klau boleh nk tgok post hat pnting2 ja..haqu snggohh..😌