Kena seluk?

Kena seluk tu mcm mana sebenar nya? Sy bayang kan DR masuk kan seluruh tgn dia sampai pergelangan tangan utk rasa bukaan. Betul ke sampai paras tu dia masuk kan tangan? Tangan atau alat?

34 Balas

X yah risau la sakit kene seluk tu. Sakit contraction lagi teruk dari kene seluk. Bila kene seluk time contraction x rasa ape pon 😅 . Die pakai 2 jari je pon

nasib ade soalan ni. saya pun imagine benda sama sebelum ni🤣🥴 terbayang pergelangan tangan doc masuk sampai ke dalam.

giler lah masuk guna tangan 🤣 sy dh 3kali kena seluk, still bukaan 2cm smpai skrg. sakitnya alahuu... smpai ke dalam

4y ago

semoga dimudahkan bersalin yer.. banyakkan selawat

saya pun ingat masuk pergelangan tangan. aaaa noobnyaaaaa, nasib sis tanya. due date sy pun nak dekat dah 😂

doktor masuk jari je utk check bukaan dah berapa cm. yg penting masa tu awk kena bertenang rileks, jgn kemut.

seluk pakai jari je sis masa sy dulu tak terasa pun sakitnya kena seluk sbb sakit contraction lagi kuat 😂

kalau doktor berpengalaman, masa seluk xsakit. tp kalau doktor intern nak seluk tu.. makaihh!! sakit betul.

agak lahh sikit nk masuk tgn😂😂😂 klo masuk 1tgn sy xbrani nk mngandung uiii...dye masuk 2jari je...

xdek pengalaman. tp baca soalan ni sheram pulak kite. trus rasa ngilu di situ. nk tunggu masa dah ke ni?

yang sy tahu, doc seluk guna jari je. antara dua jari macam tu.. kalau seluruh tangan.. seram oii akk..