Sesi Tanya Pakar bersama Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda, Pengurus Pembangunan Produk Drypers.

Bayi anda mempunyai masalah ruam lampin? Atau melecet di bahagian pelipat kemaluan? Kulit terlalu kering atau sensitif bila memakai lampin? Jom tanya pakar kami secara terus segala persoalan anda berkaitan dengan masalah lampin bayi yang anda hadapi bersama dengan Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda, Pengurus Pembangunan Produk Drypers pada hari Rabu, 31 Mac 2021 jam 9 malam. Kembali lagi Sesi Tanya Pakar bersama dengan topik yang lebih menarik untuk dibincangkan oleh semua ibu bapa komuniti theAsianparent Malaysia. *NOTA : Segala persoalan diluar daripada topik dan masa yang telah ditetapkan berkemungkinan tidak akan dijawab atau akan dipadam.

Sesi Tanya Pakar bersama Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda,  Pengurus Pembangunan Produk Drypers.
43 Balas

How do I know if my son should be using pants diapers or tape diapers?

4y ago

Hi Sarah, From my experience as a parent , I would start off with newborn tape diapers which are designed with navel care, which cares for the stump of the umbilical cord, as well as loose stool absorb layer just like Drypers Wee Wee Dry. As your baby grows and develops especially when he starts to turn over; and be more active that is the right time to put on pants diaper.

berapa kerap patut saya tukar kan lampin anak saya ye?

4y ago

Anda disarankan agar tukar lampin sekurang-kurangnya 4 jam sekali.

apa beza pampers dryers touch dgn pampers drypers yg lain?

4y ago

Skinature by Drypers sesuai untuk bayi yang berkulit sensitif, Drypers Touch sesuai untuk bayi yang perlu kelembutan premium dan penyerapan maksimum, Drypers Wee Wee Dry dan Drypers Drypantz memastikan kulit bayi anda sentiasa kering dengan padanan khas. Drypers Classic dan Drypers ClassicPantz memenuhi keperluan bayi dengan harga yang berpatutan.

Macam mana nak tahu bila patut tukar saiz lampin anak?

4y ago

Hi Sharifah, anda boleh rujuk kepada panduan saiz yang terpapar di pembungkus produk. Misalnya Drypers Wee Wee Dry yang mempunyai TummyFit Guide, jika pakai pita pelekat mestilah dalam posisi Best Fit atau Good Fit. Jika mencapai penanda saiz seterusnya, dicadangkan untuk tukar ke saiz lebih besar.

Does diapers have expiry date? Can we use old diapers?

4y ago

Diapers have a shelf life of 3 years.

Boleh x kita gilir2 kan jenis lampin utk anak?

4y ago

Hi Ira, anda boleh menggilir-gilirkan asalkan anak berasa selesa. Contohnya, anda boleh gantikan Drypers Wee Wee Dry yang berpita pelekat dengan lampin jenis seluar Drypers Drypantz untuk kegunaan harian.

bagaimana cara tbaik pmilihan size pampers ya

4y ago

Hi Siti, anda boleh rujuk kepada panduan saiz yang terpapar di pembungkus produk. Misalnya Drypers Wee Wee Dry yang mempunyai TummyFit Guide, jika pakai pita pelekat mestilah dalam posisi Best Fit atau Good Fit. Jika mencapai penanda saiz seterusnya, dicadangkan untuk tukar ke saiz lebih besar.

Apa perbezaan antara lampin lampin Drypers?

4y ago

Lampin Drypers ada jenis pita pelekat dan lampin seluar yang memenuhi pelbagai kehendak bayi anda. Skinature by Drypers sesuai untuk bayi yang berkulit sensitif, Drypers Touch sesuai untuk bayi yang perlu kelembutan premium dan penyerapan maksimum, Drypers Wee Wee Dry dan Drypers Drypantz memastikan kulit bayi anda sentiasa kering dengan padanan khas. Drypers Classic dan Drypers ClassicPantz memenuhi keperluan bayi dengan harga yang berpatutan.

Bagaimana cara nak elakkan ruam lampin?

4y ago

Hi Sharifah, ruam boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Antaranya disarankan agar tukar lampin sekurang-kurangnya 4 jam sekali. Jika kulit bayi adalah sensitif, kami cadangkan anda mencuba lampin Skinature by Drypers yang bebas daripada alahan, unsur klorin dan wangian, serta mempunyai kelembutan terunggul, penyerapan pantas dan 100% lebih ruang udara di antara kulit bayi dengan permukaan lampin supaya tiada kerengsaan.

What’s the best way to store diapers?

4y ago

You may store the diapers in its polybag under room temperature, away from direct sunlight. Never store the diapers in bathroom due to its humidity.