Pernah atau tidak anda keluar dari rumah tanpa mendapatkan izin daripada suami?
Voice your Opinion
Pernah , (komen reaksi suami anda)
Tak pernah

2187 respon

50 Balas

saya pernah keluar tanpa izin sbb sya ni jenis pelupa nak bgthu if nak kluar..tp sy kluar beli brg dpur je ...klau suami tngh keje tanya buat apa sya trus la ckap beli lauk ..dh biasa mcm tu dari before nikah lagi dh mcm tu ..sbb sy jnis main jalan je..suami juga dh trbiasa .. sy syg suami sya sbb tkde lagi laki yg sabar mcm dia prnah sya kenal dari before nikah 😅 before nikah dgn suami masa tu dikira ex la skrg ni.. if kluar tak bgthu cnform bising2 ckap itu ini..tapi syukur alhamdulillah sekarang saya dapat suami yang sabar ..ni tengah puji ni kalau dia tengok lah😂😂😂 saya bukan nak jadi isteri durhaka ..tetapi itu ialah tabiat yang susah nak ubah..diri sndri dh mcm tu 😌 kadang teringin nak ckap kat suami if kluar tp hanya skli je hhaahha tu pun suami ckap pelik je pndai mnta izin 😂

masa di kg..suami di perantauan..xsmpat nk ws dia bgthu..tp sblum pjj hritu dh bgthu awal -izinkn saya kluar kemana mana yer spnjng kt kg. stiap mlm call lh citer pi mne siang td. dia oky je. skrg x pjj dh. Alhamdulillah ❤️

kadang2 pernah je lupa gi tau kita keluar. biasa kalo gitu sbb adik/parents kita mai amek ajak jalan atau pi rumah..hhu. da sampai destinasi baru ws. kalo keluar ngan kawan atau fmly mertua baru ingat nak gi tau..apooo

pernah sekali je sebab masa tu tahun pertama kahwin, darah muda.. sebab gaduh besar.. sekali tu je la.. sekarang ni keluar beli barang memang mintak izin dia dulu.. jarang la keluar sorang-sorang, selalunya berdua

Lupa pernah atau tak 😅. Kalau pernah pun, mungkin turun lobi rumah atau pergi kedai runcit masa dia tidur kot tapi beritahu kemudian. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Biasa keluar yg sekejap2 tu jarang bagitahu suami.. dia tahu sekadar pergi beli barang/tapau starbucks/isi minyak kereta tak amik masa lama/dekat kawasan rumah

dia ckp pergi je ke mana2 tnpa beritahu dlu,, asal jgn buat benda pelik2 sudah.smpai sana br bgtau pun ok.nk ke mana sgt la tanpa dia.kita yg xsuka.

Saya tak pernah tanya or minta izin suami, sebaliknya saya selalu update kemana saya nak pergi dan tanyakan apa2 hendak dibeli sebelum balik.

dia tanya pegi mana..napa kluar tak bgitau..tapi nie masa ada problemlh..klaw tak ada problem tak dah kot buat benda huduh nie..😅

suami slalu sibuk. saya akan tulis nota di tepi calendar arah tujuan dn bila tarikh,andai perlu bjalan, saya tetap call