Minum ais

Kawan kawan, memang orang ngandung kene elak minum air batu ke? Saya sepanjang hamil ni memang selalu minum ais. ?? Sebab tekak nak bende sejuk je. Tolong saya plsss

91 Balas

Boleh.. inshaallah xde pape.. sama skrg nak masuk 27 weeks asik nk minum sejuk aje.. aiskrim pon selalu.. cuma hati2 kalau ada gdm

Sama mcm sy sis,sy pas mkn ap2 mesti cari air masak sejuk,klo minum air masak biasa n suam mesti akan muntahh...sekrg sy dah 26w

bole jee..sy pn minum jgk air ais tp kna manis sb klu kosong nk muntah..lpas dh msuk second trimester dh ok minum air kosong😄

Aritu ade tny doc jgk, doc ckp minum ais xde kene mngene ngan baby tp kalau minum ais plus air manis.. ade kesan.

Mana ada bhya...blh je minum... Sy minum dr awl peknen smpai due..org kata bby akn bsr tu ada doc pakar kata as mitos...

minum je tiada masalah...tapi kurangkan manis dlm minuman ...kalau manis itu yg baby membesar dan ibu pun mbesar sama...

Minum ais hari² tu xde mslh kalau air ais kosong sis.. cuma aiskrim & air ais manis tu xleh sllu sgt, nnt takut sangkut GDM..

5y ago

Ooh tq sis info 🌹😁

Masa preggy pon sy suka gigit ais. Hehe. Alhamdulillah baby ok xde msalah kesihatan cuma pantang sy jagala x amek ais.

mitos saja tu mungkin. asal tidak berlebihan, makanan lain kena seimbang juga. anyway, semoga semua baik baik 💕

Wsalam saya pun sama suka sgt minum air sejuk dr minum air suam..tp saya pun tk pasti Ada kesan ker tak