Pantang minum ais

Hye ibu2 semua... Nak tanya... Korang pantang minum minuman sejuk or ais batu berapa lama... Anak dah 2bln lebih tp blm minum, dgn cuaca yg agak panas ini memang mcabar rasanya..

10 Balas

sy pantang betul2 dlm 2minggu je lepas tu terus minum air kosong sejuk sbb cuaca pnas betul xselesa minum air panas/suam jadi asyik berpeluh nk bagi susu kat bby pon stress . Klau yg ais batu tu hbis pantang betul baru sy minum . Alhamdulillah bdan sy bleh terima air sejuk dlm pantang awal2 tu tkut jgk sbb org ckp boleh bentan , boleh sakit urat mgkin atas org2 tapi sy cuba minum sikit2 okay

Saya dh habis pantang terus minum air sejuk coway tu. Alhamdulillah, okay je kat saya. Saya tak berapa pantang pun. Cuma 2 minggu awal tu je betul2 jaga semua sbb 2 minggu awal tu yg org kerap meroyan. Takut tak pantang makan, emosi sakit badan pun sakit 😅. So biar emosi je kacau utk 2 minggu tu jgn badan ikut sekali hahaha.

Sy da minum air sejuk dah. Cuma nya bkn air yg ada ais. Tu la, sbb cuaca panas. Takleh tahan. Tp minum air sejuk jela. Tp jgn ada ais. Kalau tak, tak hilang dahaga juga. Tp bkn air manis. Air putih hehe

mak saya kata boleh je nak minum,dalam pantang lagi saya dah minum..sbb cuaca panas..mak saya kata minum air ais ni sebenarnya x puas,dia x menghilangkan dahaga pon...sekali tu je la saya minum

saya minum je air sejuk sometimes.. kalau baby okay takde pape insyaAllah okay je.. xleh nak pantang sgt panaih la ni.. haha

time dlm pantang dulu pun minum sikit da sis sikit sbb dahaga sgt bila duk minum air panas ja.

2mo ago

kalau ni try minum sikit tgok okay ka dak, kalau okay takpa la. sbb saya minum or makan lain okay, just benda yg saya alergi ja mmg betul kena pantang, try makan seafood time anak 2bln++ , gatal tempat czer, so tau la yg mana kena jaga.

Tak perlu pantang minum air sejuk pun… Asalkan mummy comfortable, tu yang paling best :)

Anak masuk 2 bulan i minum ais. sini panas, tak tahan 😂

lepas beranak dekat hospital dah minum milo ais.

2mo ago

nanti nk try minum ckit2... sbb tak thn dgn cuaca panas 😅

Saya tak pantang pun