Minum ais /sejuk ketika berpantang

memang ta boleh minum ais / sejuk ke selama 44 hari berpatang🥹 saya sekarang berpatang hari ke 12

9 Balas

boleh je sis. cumanya saya faham la kalau pantang dgn parents mmg diorg takkan kasi minum air sejuk🤣 kalau sis czer avoid la air sejuk buat masa skrg sbb kalau terbatuk masa baru lps czer awal2 tu ngiluuu

Ada mak2 yg bila pantang tk boleh minum sejuk. Mcm dosa besar minum air sejuk. Padahal takda apa pun. Pantang ni Jangan stress2. Nanti mental breakdown.

saya minum air sejuk yg dari cuckoo tuu.. kalau yg berais tu saya tak berani lagi 😅 sbb skrg musim panas kan.. tu nak kena minum air sejuk🤭

Boleh je sis. Tanya la doc ke nurse ke, dorang kata boleh je. Sebab air sejuk tu, bila masuk badan, dia jadi suhu normal :)

Tgk badan jugak.. ade org boleh minum air sejuk.. ade org xleh minum sejuk.. sbb takut jadi bentan je..

dari pengalaman saya minum air sejuk ketika berpantang blh suruh perut buncit

Boleh je minum sis. Nanti masuk badan suhu bertukar tak jadi sejuk dah pun.

x boleh sis...tkt rahim kembang

5mo ago

Salah ni sis saya pernah tanya doktor dorang gelak kan saya dia cakap minum ais sejuk takde kena mengena dengan badan kita or baby sebab bila dia masuk dalam badan kita dia jadi suhu biasa

Boleh minum