Minum ais

Kawan kawan, memang orang ngandung kene elak minum air batu ke? Saya sepanjang hamil ni memang selalu minum ais. ?? Sebab tekak nak bende sejuk je. Tolong saya plsss

91 Balas

Boleh je sis.. minum la slagi boleh.. sy ni haa skrg tkleh telan langsung air kosong.. suam ke panas ke sejuk ke.. taktau la smpai bila haa 😅

'bahaya' bila sakit tekak je😅🤭. Kalau dah biasa okay saja. Tapi kalau saya memang akan sakit tekak bila minum air sejuk kosong. Heheh.

Boleh je minum. Lagilah preggy ni suhu bdn panas. Cepat berpeluh. Air sejuk ais tula penyelamat sy. Tpi jgn minum manis2. Xpsl2 kena gdm nti. Hehe

5y ago

Samala sy. Sy ade gdm jgk. Tpi mkn ubat mtformin. Alhamdulillah turun da bacaan bsp sy.

Ok je la sis 😅 Yg sjuk2 tu klau dminum automatic akn sebati dgn suhu bdn ibu mngandung. Kalau lps bsalin,time pntang mmg bahaya la sis😂😅

5y ago

Kalau menyusu, boleh minum ais ke? Ada yg kata nnt baby batuk/selsema. Tapi setahu saya, air yg kita minum akan bertukar ikut suhu badan kan?

Sy ms peknen ritu hri2 minum air sejuk..nk2 la ni musim pnskn...tp mommies kne kurangkn air mnis nti kne detect gdm plak nti..😂😂😂

Mitos. Yang buat bayi dalam kandungan cepat besar kalau banyak makan atau minuman manis. Minum air sejuk sedap masa panas terik... fuhhh

Suami x bagi minum makan sejuk2 bimbang baby mudah kena asma. Nak rasa sikit takpa. Huhu. Sy ikut saja. Yg penting dpt rasa sikit 😊

Klu blh elakkan..tpi klu krgkan pun dh ok..kesan nya nti baby mudah kena selesema walau xda sape yg bwak selesema tu..antibodi lemah

sama laa sis. sye pun skg tekak asyik hauss nak yg sejuk2 aje. tpi mak pesan jgn mnum sjuk sgt tkut nt baby jdi besar pulak🤣😂

Xbetul. Ais sama la dgn air kosong.. 0 kalori.. yg menyebabkan baby besar tu pengambilan gula berlebihan dan supplement tambahan..