Hb tinggi

Kat sini siapa ada pengalaman hb tinggi? Last check up saya minggu lepas hb 14.7. Nurse cakap kalau hb tinggi risiko baby kecik. Saya slalu cuba dropkan sikit hb saya dgn minum teh n kopi tiap2 hari. #firstbaby #34week4days

13 Balas

Sy dr awl pregnant hb 13.5.smpai last check up 14.1. Berat baby pun 2.25kg je. Pernah kena refer pakar masa mggu 36.tp doc pakar cakap smua okay je. Taktaula sbb hb tggi ke apa sbb sy pn mmg badan kcik. Berat xsampai 50kg sepanjang pregnant. Nurse n doc takda pulak bgtau hb tggi baby kcik. Asalkan baby sihat, tu yg penting😊

5y ago

Hihi. Tinggi sis. Takpe normal je asalkan doc xcakap apa.. Okay je tu. Sy pun xnampak sgt perut walaupun masa dh 9 bulan.

Alhamdulillah so far hb sy xtrlalu tggi x trlalu rendah sedang2 je..plg tggi pn 13.2 plg rendah 11.. sis kne kurg pngambilan mknan tmbh drah la klau mcm tu..

5y ago

Apa2 makanan pun saya bedal x ikut rule pun mana satu makanan yg boleh buat tambah darah 😂

Apa yg awak makan smpai hb tggi ek? Kot2 kami yg hb rendah ni boleh ikut cara makan awak n naik kan sikit hb kami.. 😅

5y ago

Saya makan ikut suka bedal je 😂 x ikut rule pun mana yg sihat mana yg x. Bukan apa, saya smpai skrg mual walaupun dah masuk 3rd trimester. Kadang2 minum air masak pun boleh muntah acanner tu

Saya. Baby lahir mmg kecik, less than 2.5kg. Dah minum kopi. Pastu masa hari ke-30 pantang check HB untuk monitoring, dah jd 15.2.

5y ago

Tinggi sy 160cm.

Baru tahu hb tinggi sangat pun problem jugak rupanya. Saya ni hb nak naik pun susah 😅

5y ago

Nanti sis cuba minum milo jugak. Milo pun boleh turunkan hb sebab ada kafein. Nescafe pun sama.

Macam kawan saya hb tinggi, dia kena cucuk ubat cair darah. Cucuk sendiri, cucuk di kk hehe

5y ago

Oh yeke. Harap2 ok la kan

Cuba consult dgn nutritionist sis. Yang penting teruskan jaga pemakanan sihat ok.

Lah, yeke. Baru thu hb tggi pon sgt pon xleh ye. Huhuhu

5y ago

Saya Masa jumpa nurse dia ckap ok ok je.sekali aritu kena bebel sebab drop.tengok result 10

Laaa ingtkn hb low jer mslah.. Hb high pun mslah jg ye..

5y ago

Smoga dpermudahkn urusan sis ye..

Huhuu.. syukur la.. sy sedang2 shja..